2021 30. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2021 15:16
Cengiz Aytmatov'un ilk eseridir, kitabı keyifle okudum, size konudan kısaca bahsedeceğim ve spoiler vermemeye çalışacağım. Kitap adında da anlaşılacağı gibi, Cemile'yi anlatıyor bize Cemile'yi onun aşkını, neler yaşadığını... "Cemile atları iyi bilirdi. Çünkü, bir at bakıcısının kızıydı. Söylentiye göre Sadık, Cemile'yi at yarışında geçememiş ve bunun üzerine Cemile'yi kaçırmış. Bu güçlü bir olasılık olsa da birbirlerini severek evlendiklerini söyleyenler de var. " Sadık ve Cemile evlendikten 4 ay sonra, Sadık harba gider. Geriye Cemile kalır, yetiştirilişi bakımından çok güçlü ve kuvetlidir Cemile. Savaştaki askerlere yardım götürebilmek için askere gitmeyen erkekler toplanmaya başlanır, yeterli erkek bulunamaz ve Cemile de dikkat çekiyordur. Yardım ekiplerine katılır, cepheye bir şeyler götürüp, gelmeye başlar. Hikaye böyle başlıyor işte, hikâyenin içinde; töre ve çevre şartlarının insanlar üzerine etkisinide görebilirsiniz, platonik ve melankonik bir aşk hikayesinide. Kısa sürede okunup, uzun süre akılda kalacak bir kitap, tavsiye ederim.
CemileCengiz Aytmatov · Ötüken Neşriyat · 201944,5bin okunma