Herkese selam! Bugün okurken her bölümünden keyif aldığım bir kitaptan bahsedeğim size. Kitabı ikinci okuyuşumdu ama ben ilerde tekrar okurum çünkü neden olmasın?
Klişe ve özgün tabirlerini ayırabilecek kadar romantik kitap okuduğumdan şunu söylemeliyim ki konu tanıdık gelse de yazarın işleyişi kitabı farklı bir boyuta taşıyor. Bu tip kitaplara karşı insanlar önyargılarla doludur basılan bazı sözde “aşk” kitaplarından dolayı. Ama önyargıları yıkmak için iyi bir başlangıç Görücü Usulü.
Yazarımız kitapta birbirini zerre kadar tanımayan iki insanın yaşayabileceği zorlukları özenle işliyor. Normal hayatlarında olaylara nasıl tepki verdiklerini bilmedikleri için her hareketlerini yanlış anlıyorlar. Aras duygularını uçlarda yaşayan biriyken Zehra daha olgun, aklı başında olan taraf. E tabii ki zıtlığın getirdiği tartışmalar da kaçınılmaz, hem de ne tartışmalar!
Öncelikle Aras ile ilgili düşüncelerimi söyleyeyim. Aras Zehra’yı kesinlikle hiçbir şekilde tanımıyor. Kafasında sadece intikam hırsıyla girişiyor bu işe ve maalesef Zehra’yı da kendisiyle birlikte ateşe attığını geç fark ediyor. Kızı bilmediği bir şehire götürüyor ve yalnızlık çekeceğini düşünmüyor bile. Ama neyse ki kitabın sonuna kadar inanılmaz bir karakter gelişimi söz konusu. Empati kurmayı öğreniyor, yaptığı hataları teker teker fark edip onları telafi etmek için elinden geleni yapıyor.
Zehra hayallerini yıkan bu adama karşı nasıl davranması gerektiğini bilemiyor. Karakterin en sevdiğim özelliği hiçbir durumda kendisini ezdirmemesi. Sessiz sakin görünse de yeri geldiği zaman geri adım atmadan konuşup Aras’ı yerin dibine gömmesini iyi biliyor. Uzun lafı kısası Zehra mükemmeldir.
Yan karakterlerden Aras’ın annesi zaman zaman ikilinin üzerine fazla gitse de niyeti iyiydi. Ama bazen de Zehra’yı hiç düşünmüyordu ki sinirlerim bozulmadı diyemem. Onun dışında Osman amca Aras’a tam olarak hak ettiği gibi davranıyordu. Zehra’yı baba misali koruyup kollaması yer yer gözümün dolmasına sebep oldu.
Kitabı herkese öneriyorum. Yaş sınırlamasına gerek yok rahat rahat okuyabilirsiniz ki çok şanslısınız yazar tekrardan wattpad üzerinden bölümleri paylaşıyor.