Kapağı ile beni cezbeden, ilk çıktığı zamanlar okumayı çok istediğim bir kitaptı. Birkaç gün önce okuyup bitirdim kitabı. Kitabın isminden de anlayacağınız gibi kitap Görücü usulü bir evliliği konu alıyor.
Aras isminde bir karakterimiz var. Aras sevgilisi tarafından aldatılır. Bunu öğrenen Aras öfkesine yenik düşer ve ani bir karar ile yapmaması gereken bir şey yapar.
Görücü Usulü wattpad platformundan çıkan bir kitap. Çok harika bir kitaptı diyemem. Okurken olayların nasıl ilerleyeceğini, sonunda neler olacağını tahmin etmiştim. Ve de tahmin ettiğim gibi oldu. Ancak beni şaşırtan şey karakterlerin kişilik özellikleriydi. Hani o bildiğimiz kötü çocuk rolünde değildi Aras. Daha içimizden ve daha gerçekçi bir karakterdi. Aynı şekilde Zehra karakteri de öyle. Diğer bir şey ise kitabın içerisinde cinsellik yoktu. Bu gerçekten en çok sevindiğim bir şeydi. Kendini çok çabuk okutan bir kitaptı. Dili akıcıydı ancak biraz basit gibiydi.
Wattpad kitaplarını okumayı seviyorsanız okumanızı tavsiye ederim. Eğer okursanız kitabın nasıl ilerleyeceğini, sonunda neler olacağını büyük bir olasılıkla tahmin edeceksiniz, benim gibi. Yine de diğer wattpad kitaplarında bulunan bazı unsurlar bu kitapta bulunmadığı için kitabı sevme olasılığınız daha yüksek. Benim için ortalama bir kitaptı. Yine de böyle aşk romanları okumayı seviyorsanız kitaba bir şans verip okumanızı öneririm.
Görücü UsulüBüşra Köprü · Epsilon Yayınevi · 2017178 okunma
klasik bir kurgusu olacağını düşünürken beni fena ters köşe yaptı. beklediğim gibi çok klişe bir kitap değildi. Aras ne çok kaba davrandı ne de Zehra kendinden fazlasıyla taviz verdi. hatta Zehra'nın uysallığına bazen sinir olsam bile kitabın başında bundan çok güzel bir şekilde bahsettiği için çok da kızamadım. çünkü her şey bir mantık çerçevesi içerisindeydi. kısmen. yani sonuçta ikisinin direkt evlenmesi ve babanın buna izin vermesi birazcık garipti.
içinde gram cinsellik barındırmayan güzel bir kitaptı. bu benim için artı puan çünkü artık cinsellik olmayan Wattpad kitapalri bulmakta feci zorlanıyorum.
Görücü UsulüBüşra Köprü · Epsilon Yayınevi · 2017178 okunma
Selam millet ️
Gününüz nasıl geçiyor bakalım
Canım allthebrightstories çıkan üç kitabını da bu kitapla son bulduruyorum. Yenisi ne zaman gelecek
Şunu belirtmeliyim ki son kitabıyla tanıştığım kalemini, ilk kitabını okuduğumdan dolayı söyleyebilirim ki çok güzel geliştirmiş.
Kitabın konusuna gelecek olursak :
Arkadaşlarının ihanetine dayanamayarak Aras intikam olarak çözümü evlilikte bulur.
Zehra ise evlilikten uzaktır fakat babası tanımadığı bilmediği biriye zorla evlendirir.
Hal böyle olunca iki genç düğünde birbirlerini görür. Aras'ın da hangi amaçla evlenmek istediğini de Zehra o zaman öğrenir. Zorla başlayan evlilikleri, inatlarına yenik düşecek mi, aşk ikisinin inadını kıracak mı okuyup göreceğiz.
Kitabın yorumuna gelecek olursak :
Konusu çok eğlenceliydi. Her ne kadar Zehra babası tarafından zorla evlendirilmiş olsa da asla ezik bir karakter değildi. Ezik bir karakter olsaydı bu kitabı sevemezdim. Aras ise Karaman ailesinin şımarık tek çocuğu olunca evlilik istemesi üzerine onu bile hemen gerçekleştiyorlar. Aras'ın gel gitleri, Zehra'nın çekingenlikler ve birbirleriyle atışmalarını okurken nasıl bitti anlamadım. Dili gayet akıcı ve güzeldi. Çok naif bir konusu vardı.
#alıntı
"Yastığa değil bana sarıl."
"Ne?"
"Yastığa sarılman beni deli ediyor. Senin yastığın benim."
"Ama."
"Dediğimi yaparsan uslu uslu film izleyeceğim. Söz veriyorum."
"Tamam ama..."
"Hadi ama Zehra, yastık mı ben mi diye sordurma bana."
Bie sonraki kitabın yorumunda görüşmek üzere ️
#birfincankitaplikileokuyoruz #epsilonyayınevi #görücüusulü #gorucuusulu #busrakopru #kitapönerisi #kitaptavsiyesi #kitap #book #bookstagram #okudumbitti #bookphotography #romantikkitap #okuoku #indirim #çekiliş #cekilis #kitapokumak @kopru_busra Epsilon Yayınevi
Görücü UsulüBüşra Köprü · Epsilon Yayınevi · 2017178 okunma
Aşmak için çaba göstermediğinde her yol ulaşılmaz değil mi?
Kalıpların dışında naif bir aşk hikayesi...
Çoğumuz dizilerde veyahut kitaplarda görücü usulü evlenen karakterlerle karşılaşmışızdır.
Onlarınki de görücü usulü bir evlilikti. Peki böylesine sıradan bir konu nasıl daha güzel yazılır?
Cevap çokta zor değil okuyanlar kitabın ne kadar naif olduğunu bilir. Daha önce karşılaştığım kitaplara inat yazılmış gibi...
Eğer tatlı bir aşk hikayesi okumak istiyorsanız doğru yerdesiniz.
Bir parça tebessüm için kitaplara sığınan herkese...
Okumanız şiddetle önerilir!!!
Görücü UsulüBüşra Köprü · Epsilon Yayınevi · 2017178 okunma
Kitapta yer alan cümle bence kitabı en güzel şekliyle özetliyor: "Hayat bir parça beklenmedik." Şu cümleyi var ya Büşra, okuyup geçemedim, altını çizdim tekrar okudum, kitap bitti ben tekrar sayfa iki yüz doksana geri döndüm. Kitap bizlere hayatın beklenmedik yönünü gösteriyor sevgili okurlar, beklenmedik bir anda ortaya çıkan ihanet, beklenmedik bir anda yapılan evlilik, beklenmedik bir anda gelen aşk... Sizce de Hayat bir parça beklenmedik, değil mi okurlar?
Severek okuduğum bir tür olmamasına rağmen kitabı çok severek okudum, objektif olarak baktığımda bu kulvardaki diğer eserlerde gördüğüm kadının aşağılanması ya da on sekiz yaş üstü içerik bu kitapta yoktu, benim kitabı sevmemdeki en büyük etken bu çünkü, aynı türde okuduğum kitaplardaki bu sevmediğim içerikten o kadar sıkılmıştım ki bu eser yüreğime de edebi zevkime de su serpti. Bir ilk kitap olmasına ve kitabın bir editörü olmamasına rağmen yazarın dili başarılı, betimleri gerçekçi , olayların geçişi mantık çerçevesi dahilinde. Kitabın başında, ortalarında biraz sinir kat sayınız yükseliyor ama kapağını kapattığınızda dudaklarınızda tatlı bir tebessüm kalıveriyor. Okuyun, asla pişman olmazsınız.
Görücü UsulüBüşra Köprü · Epsilon Yayınevi · 2017178 okunma
Görücü usulü evlenip birbirine aşık olmuş iki insanın ilginç ve güzel hikayesi. Kimi zaman kızarak kimi zaman gülerek okudum Zehra ve Aras'ın aşkını. Güzel bir gençlik kitabi diyebilirim.
Görücü UsulüBüşra Köprü · Epsilon Yayınevi · 2017178 okunma
Görücü Usulü, Büşra Köprü'nün ilk kitabı. Yazar kitabın başında "Bir parça tebessüm için kitaplara sığınan herkese..." ibaresine yer vermesine rağmen iki ana karakterin de hali içler acısıydı. Eyvah dedim, sahiden gülecek miyiz? Çünkü Aras Karaman, sevgilisi ve en yakın arkadaşı tarafından aldatıldığını öğreniyor. Onlardan intikam almak için aniden biriyle evlenme kararı alıyor. Zehra Özcan ise babası tarafından hiç görmediği, tanımadığı biriyle evlenmek zorunda bırakılıyor. Yani Aras Karaman ile. Buralar hep dram olacak sandım ama yanılmışım. Kitabın başından sonuna kadar ağzımı kapatamadım. Hep bir tebessümle okudum ve yer yer kahkahalara boğuldum. Yazar, çok hoş bir hikaye oluşturmuş. Zehra çok naif ve sessiz bir karakter. Buna karşın Aras, aniden parlayan, ne zaman ne yapacağı kestirilemeyen dengesiz bir ruh haline sahip. Aman yanlış anlaşılmasın; hani şu kadına değer vermeyen, gereksiz yere vuran, kıran, astığım astık, kestiğim kestik, itici karakterlerden değil! Bazen tepkilerinin aşırı olduğunu düşünsem de Aras'ı böyle sevdik, napalım.. Bazen Zehra'ya da sessizliğinden ötürü susma nolur susmaaağ diye yalvarmış olabilirim. Tabi karakterler istediğimiz her şeyi yapmıyor. Onları olduğu gibi kabullenip hikayenin akışına kaptırdım kendimi. Çok akıcı bir anlatımı vardı ve elime alınca sayfaların nasıl geçtiğini hiç anlamadım. Bitmesini istemesem de tatmin edici bir son oldu. Hatta son kısımları dolu dolu gözlerle okudum. Velhasıl Büşra Köprü kalemini sevdiğim yazarlar arasında yerini aldı :)
Görücü UsulüBüşra Köprü · Epsilon Yayınevi · 2017178 okunma
Biliyorum, kitabın ismini görünce yüzünüzü ekşitip 'Cidden mi?' diye düşündünüz. Ama şimdi tüm ön yargılarınızı bir kenara koyup bu yorumu öyle okumanızı istiyorum. Anlaştıysak eğer yorumuma başlıyorum.
Aslında isminden de anlaşılacağı üzere kitap tam olarak görücü usulü bir evliliği anlatıyor. Ama bu görmeye alışık olduğumuz erkeğin kadını ezdiği, kadının saçma bir şekilde hiç sesini çıkarmadığı türde bir evlilik değil. Çok daha masum, naif bir hikayeydi. Ha, kitap baştan sona mantıklı demiyorum ama bu türde yazılmış diğer kitaplarla karşılaştırıldığında fazlasıyla mantıklı ve güzel.
Çok sıkıldığınızda ya da naif bir aşk hikayesi okumak istediğinizde elinize alıp kısa sürede bitirebileceğiniz anlatımıyla da sizi sıkmayacak güzel bir kitaptı. Bir diğer artısı ise içinde hiçbir şekilde aşırılık yoktu. Türü sevenler için tavsiye ediyorum.
Görücü UsulüBüşra Köprü · Epsilon Yayınevi · 2017178 okunma
Herkese selam! Bugün okurken her bölümünden keyif aldığım bir kitaptan bahsedeğim size. Kitabı ikinci okuyuşumdu ama ben ilerde tekrar okurum çünkü neden olmasın?
Klişe ve özgün tabirlerini ayırabilecek kadar romantik kitap okuduğumdan şunu söylemeliyim ki konu tanıdık gelse de yazarın işleyişi kitabı farklı bir boyuta taşıyor. Bu tip kitaplara karşı insanlar önyargılarla doludur basılan bazı sözde “aşk” kitaplarından dolayı. Ama önyargıları yıkmak için iyi bir başlangıç Görücü Usulü.
Yazarımız kitapta birbirini zerre kadar tanımayan iki insanın yaşayabileceği zorlukları özenle işliyor. Normal hayatlarında olaylara nasıl tepki verdiklerini bilmedikleri için her hareketlerini yanlış anlıyorlar. Aras duygularını uçlarda yaşayan biriyken Zehra daha olgun, aklı başında olan taraf. E tabii ki zıtlığın getirdiği tartışmalar da kaçınılmaz, hem de ne tartışmalar!
Öncelikle Aras ile ilgili düşüncelerimi söyleyeyim. Aras Zehra’yı kesinlikle hiçbir şekilde tanımıyor. Kafasında sadece intikam hırsıyla girişiyor bu işe ve maalesef Zehra’yı da kendisiyle birlikte ateşe attığını geç fark ediyor. Kızı bilmediği bir şehire götürüyor ve yalnızlık çekeceğini düşünmüyor bile. Ama neyse ki kitabın sonuna kadar inanılmaz bir karakter gelişimi söz konusu. Empati kurmayı öğreniyor, yaptığı hataları teker teker fark edip onları telafi etmek için elinden geleni yapıyor.
Zehra hayallerini yıkan bu adama karşı nasıl davranması gerektiğini bilemiyor. Karakterin en sevdiğim özelliği hiçbir durumda kendisini ezdirmemesi. Sessiz sakin görünse de yeri geldiği zaman geri adım atmadan konuşup Aras’ı yerin dibine gömmesini iyi biliyor. Uzun lafı kısası Zehra mükemmeldir.
Yan karakterlerden Aras’ın annesi zaman zaman ikilinin üzerine fazla gitse de niyeti iyiydi. Ama bazen de Zehra’yı hiç
Selam millet!
Şimdi size uzun zamandır merak ettiğim, okumak istediğim ve en sonunda çokta güzel bir indirip yakalayarak satın alıp okuduğum Görücü Usulü'nden bahsedeceğim.
Açıkcası kitaba karşı olan tüm bu merakıma rağmen daha önce hiç tanıtım bültenini okumamıştım. Bazı kitapları hakkında hiç fikrim olmadan okumayı seviyorum. Bazen gereksiz yere fazla detay veriyorlar tanıtım bültenlerinde. Hem okumadığım için bir beklenti girmemiş oluyorum ve kitaptan daha zevk alıyorum. Gel gör ki Görücü Usulü'nün arka kapağını okusam bile yine de aşırı bir beklentiye girmezdim çünkü kitap hakkında aşırı bir bilgi yok. Olayların başlangıç noktasını yazmışlar ve geriye kalanı okuyucuya bırakmışlar.
Kitaba hızlı bir giriş yapmış yazar. Direkt olarak olayların başlangıç nedenini okuyup ardından karakterimizin tepkilerini, düşüncelerini okuyoruz. Biraz ilerledikten sonra diğer baş karakterimiz de olaya katılıyor ve sırayla ikisini bir okumaya devam ediyoruz.
Benim kitaba başlamam ile bitirmem bir oldu diyebilirim. Elimden bırakamadım. Kitabı okurken bazen sırttığım da oldu. Bakın anlıyor musunuz? Kitapta gerçekten eğlendim. Bazen söylediğim de oldu:
"Kardeşim anlamıyor musun şu sözlerden, hareketlerden?"
"Ya hu gidip güzel güzel açıklasana durumu!"
"Neden susuyorsunuz biraz konuşun!"
Bir de kitabın işleyişi tabi ki tahmin ediliyor. Nasıl bir son yoluna gireceğini anlıyorsunuz. Biraz klişe bir son gibi geldi bana. Ama bu sona giderken yürünen yoldu mühim olan ve ben bu yoldan memnun kaldım.
Tarzı sevenlere öneririm.
Son olarak, her yaş grubu okuyabilir. Gönül rahatlığı ile kitap okumaya başlayan kardeşinize, yeğenini vs. hediye edebilirsiniz.
Sağlıcakla kalın!
Görücü UsulüBüşra Köprü · Epsilon Yayınevi · 2017178 okunma
1993 yılında doğan yazar, ilk ve ortaöğrenimini İstanbul'da tamamlamış; 2015 yılında Kastamonu Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur. 2010 yılından beri çeşitli platformlar üzerinden yazdıklarını paylaşmaktadır.
Bir yandan öğretmenlik görevini sürdürürken bir yandan yüksek lisansı için öğrenim görmekte ve hem çocuklara hem de gençlere hitap eden eserleriyle yazmaya da devam etmektedir.
2024 yılında Parola Yayınları ile anlaşan yazarın son kitabı fantastik - romantik türdeki Safir Kalesi'nin Lanetli Leydisi, yazarın yayımlanan 7. romanıdır.