Aşk En Nihayetinde

Ephesus Yayınları
Ciltli

2021 78. kitabı
Okunma: 05 Kasım 2021 08:56
O kadar güzellerde ki okurken hep tebessümle karşılık verdim onlara. Çok naif yazılmışlar. Mahir’in ve Zeynep’in hislerini, yaşanmışlıkları ve yaşanılacak şeyleri kendimi onların yerine koyarak empati kurmaya çalıştığım bir kitap oldu. Mahir üniversite yıllarında azimli çalışkan bir genç olup hayatını sadece derslerine adapte etmiş bir insan. Bir gün Zeynep’le karşılaşır kütüphane de ve onu görmezden gelir sadece bir kaç saniye bakışma geçer aralarında ama bu Mahir’e bile ters gelen bir şeydir. Zeynep ise Mahir’den hoşlanmış onu uzaktan izlemeye başlamıştır. Sürekli Mahir’in neler yaptığını merak edip arkadaşlarıyla irtibat halinde olmuştur. Ama Mahir bu tarz şeyleri sevmediği için hep rahatsız olmuş ve onu reddetmiştir. Artık üniversite bitmiş herkes hayatına yön vermiştir. Birisi hariç Mahir. Mahir kesinlikle kendini boşluğa düşmüş ne yapacağını bilemez. Bir işi bile yoktur çünkü yapabileceği bir sürü iş varken hiç birine ısınamamıştır. Onun sevdiği tek şey ders çalışmaktır. Ablası Mahir’in bu hallerine üzülür ve hayatına birilerini almasını ister o zaman ne istediğine karar vereceğini sanır. Bir kaç görüşme yapması İçin çevresindeki kızlardan bir kaçını seçer ve Mahir ile bir görüşme ayarlar. Mahir bir kaç kişi ile görüştür ama istemez zaten istemiyordu hazır değildi böyle şeylere derken bir gün Zeynep’le karşılaşır ve onu zamanında nasıl reddettiğini nasıl kırdığını nasıl üzdüğünü anlar. Peki Mahir Zeynep’i gördüğünde onunla konuşmak istediğinde Zeynep kabul etmiş midir ? Mahir Zeynep’in hatuna girebilecek midir ? Kendini affettirebilecek mi ? Kitap çok güzeldi arkadaşlar. Özellikle Mahir’in içini dökmek için yazdığı o mektuplar beni benden aldı.
2021 65. kitabı
Okunma: 03 Kasım 2021 12:37
Birilerine karşı yaptığınız hataları düşünmekte geç mi kaldınız ? O anı fark etme zamanında sen nerede ve ne şekilde idin? Okurken kendime zaman zaman bunları sordum… Çok yerinde karakterler ile size hayatın içinde her an karşınıza gelebilecek olayları görmek adına güzel bir kitap idi. Kendi hayatı içinde kaybolmak … Ve bu kayboluşlar silsilesi devam ettikçe fırsatlara el sallamak… Okuyun derim , alın kahvenizi koyun baş ucunuza aksın gitsin.
2023 4. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2023 03:38
Yine harika bir kitabı bitirmenin sevincini paylaşıyorum sizlerle. Yazarın kalemini seviyorum, akıcı, naif, okuyucuyu içine çeken bir kitaptı. Kitabın konusundan bahsetmek gerekirse kısaca Mahir üniversite yılında kendisinden hoşlandığını söyleyen Zeynep'i kabaca ve kibirli bir şekilde reddetmesi ve yıllar sonra karşılaştıklarında kırdığı kalbin farkına varması ile başlıyor. Zeynep karakteri'ni kendime çok benzettim çünkü o da çok duygusal ve sürekli ağlamaya müsait bir yapısı var. Ama bazı yerlerde Mahir' i hep haklı buldum. Sonuç olarak sıcak, samimi, tatlı bir romandı diyebilirim.
Roman
2021 27. kitabı
Okunma: 27 Ağustos 2021 02:39
Aşk, En Nihayetinde bir kitaptan ziyade ruhuma dokunan sihirli bir değnek gibiydi. Yazarın kalemine çok güvendiğim için doğal olarak büyük bir beklentiyle başlamıştım ve kitap, tamamen farklı bir boyuttaydı. Her cümle, karakterlerin hisleri öyle güzel anlatılmıştı ki sanki bir roman değil de şiir okuyormuşum gibi akıp gitti. Bitmesini hiç istemesem de elimden bırakamadım ve bir günde okudum. Mahir Karaman yıllar önce kendisine koyduğu katı kurallar sebebiyle üniversitede ona âşık olan ve hislerini açan Zeynep Kahraman'ı acımasızca reddediyor. Hatta bu acımasızlık öyle bir boyutta ki kızı tam anlamıyla dinlemiyor bile. Yıllar sonra karşılaştıkları zaman Zeynep, Mahir'in amaçsız hayatına bomba gibi düşüyor. Bu aşamadan sonra Mahir sebebini çözemediği bir ilgiyle sürekli onu düşünüyor. Kitabın duygusal yönü tam olarak benim istediğim şekilde yansıtılmıştı. Zeynep'in dünyada güvenmeyi en çok istediği kişiye geçmişte yaşananlardan dolayı kalbini bir türlü açamamasının ona yaşattığı çaresizlik hissi her satırla birlikte göz yaşlarımı artırdı. Güven, bir insana somut olarak sunulamadığı için ikilinin yaşadığı zorlukları, onları zamanla nasıl yaraladığını ve iyileştirdiğini yazarın usta kaleminden adım adım okumak bana hikayeyi yaşattı. O çaresizliği yüreğimde hissettim. Mahir'in mektuplarda kalbinden geçenleri sakınmadan Zeynep'e anlatması karaktere olan saygımı ve hayranlığımı pekiştirdi. Bu kitapla birlikte Karaman ailesiyle vedalaştığımız için içim buruk. Ancak yazarın bize sunacağı daha nice güzel eserlerinin olduğundan eminim. Başarılarının devamını diliyorum. Eline, yüreğine sağlık.
Roman
2021 45. kitabı
Okunma: 31 Ağustos 2021 00:06
Mahir Karaman,üniversite yıllarında kendisine aşık olan Zeynep’i birtakım nedenlerden dolayı reddediyor hem de çok kaba bir şekilde.Bu olayın üzerinden birkaç yıl geçtikten sonra Mahir bir gün Zeynep’i görüyor ve anlayamadığı bir şekilde gözlerini alamıyor Zeynep’in üstünden.Sonrasında da Zeynep’i düşünmediği tek bir an bile olmuyor ve geçmişi telafi etmenin yollarını aramaya başlıyor. Mahir üniversite yıllarında tam bir odunmuş gerçekten.Kızı o kadar acımasızca reddetti ki okurken sinirlenmemek mümkün değildi. Resmen kestirip attı saçma sapan kuralları için.Seneler sonra Zeynep’in onu süründürmesini okurken içimin yağları eridi. Zeynep ise her özelliğiyle sevdiğim bir karakter oldu.Yıllar sonra Mahir’i gördüğünde yelkenleri suya indirmemesi hatta aksine o umurunda değilmiş gibi tavırlı hareketleri ayakta alkışlanır cinstendi vallahi helal olsun dedirtti bana. Kitabın konusu benim çok hoşuma gitti bunun nedeni sanırım kendi hayatımla birtakım benzerlikler görmüş olmam.Bu benzerlikleri okurken gülümsemeden edemedim gerçekten o kadar hoş ve özel bir okuma oldu ki benim için ne kadar sevdiğimi anlatmak için uygun kelime bulamıyorum şu an.Yazar, kitapta yaşanılan aşkı hissiyat olarak okuyucuya geçirme konusunda çok başarılı. Okurken o aşkın büyüsü içinde kayboldum ve kitabı elimden bırakamadım.Bir günden daha kısa bir zaman diliminde bitirdim bu nedenle. Ha bir de mektuplar var,bu mektup olayı beni nasıl etkiledi bir bilseniz..Okurken duygulanmamak mümkün değildi. Altını çizdiğim bir sürü satır oldu içinde. Kitabın kapak tasarımı ve baskı kalitesi beni kendine hayran bırakan bir başka nokta oldu. Özellikle o kapağı...Gördüğüm en tatlı kapak olabilir misin acaba? Bahsetmek istediğim son şey de kitabın en sonunda bizler için ayrılmış boş mektup sayfası. Bu detay çok
Aşk En Nihayetinde
2021 165. kitabı
Aşk en nihayetinde Ablası ve en yakın arkadaşı evlendikten sonra istediği işi yapamayan Sabit fikirli bir adamın hayatında 2 yıldır her kursa gitmiş hala hayatının amacınu bulamamış, mahir artık ablasının onu görücü usulüyle evlendirme çabasına yenik düşüp tanıştırılmak üzere buluştukları kızları bir süre sonra dinlemeyip işsiz olduğunu söyleyip kaçırttıyordu.. Bir gün buluştuğu kızın arkasında gördüğü zeynep yıllar önce üniversite de peşine düşen ve reddettiği kız.. Ne kader güzelleşmişti ve karşısındaki adam kimdi.. Yıllar sonra aklından cıkaramaması normal olamazdı, o hayatının aşkını bulacak tek bir kadın bulacak onla evlenecek kimseyle sevgili olmıycaktı.. Ablasının hamile olması istanbula taşınması bile aklından zeynebi çıkaramamıştı.. Bişeyler yapmalıydı ablasını araya sokup buluşma talebi ederken cok kitap okuduğu için sahaftan aldığı kitabı zeynebe hediye etmek yıllar önce yaptığı hatayı telafi edip hayatına bakmalı hayatının aşkını bulmalı çalışmalı ve düzene girmeliydi.. Zeynep le buluştuktan sonra ise herşey daha karmaşıklaştı.. Arkadaşları zeynebin eskiden onu seven bir adamla görüştüğünü söylediğinde hissettiklerinin adını koyamadı mahir.. Yazdı yazdı bir sürü mektup yazdı.. Ve sıra bunları zeynebe vermekteydi.. Zamanın en saygılı en naif en romantik romanını okuyacaksınız️
Aşk
2021 150. kitabı
Aşk, En Nihayetinde ~ Büşra Köprü . Mahir hayatında ne yapmak istediğini sorguladığı dönemlerde bazı yüzleşmeler yaşıyor ve ablasının önerisiyle birileriyle tanışmaya başlıyor. Tam bu tanışmalar sırasında geçmişte kalbini çok fazla kırdığı Zeynep ile karşılaşınca aklı başına geliyor desek yeridir. Geçmişi düşünüp onu nasıl kırdığını, nasıl reddettiğini hatırlatınca ona kendini affettirmek istiyor. Olayın Zeynep tarafına geçince yaptığım empatiyi size anlatamam. Aradan geçen zamanda bastırdığını düşündüğü duyguları Mahir’in karşısına çıkmasıyla patlak veriyor. Hem güçlü durması ve geçmişten dolayı uzak durması hem de kendi içindeki savaşı çok güzel hissettirilmişti. Mahir’in önce kırdığı kalbi onarma telaşı sonra ise filizlendiği o fark ettiği duygulara isim koyması ve attığı adımlar öyle güzeldi ki aslında beklenen şeylerdi. Ama hem ilk sayfalardan bize yansıttığı karakteri hem de zamanla öğrendiğimiz düşünce yapısından sonra onun çizdiği yola şaşırıp destek vermeye başlıyoruz. Çabasını da gördükçe galiba bu naif adama hayran oldum. Hepimizin geçmişine hatalar vardır ama telafi etmek için böyle çabayı hepimiz göstermeye cesaret edemeyebiliriz. Bu konuda da takdir ettim Mahir’i. Yazılıp yazılıp gönderilmeyen mektuplar, kitap aşığı bir adam ve hediye kitap seçen biri karakterlerin naifliğine düştüm. Kendisini sorgulayıp doğru yanlışı ayırt eden ve adım atan karakterleri seviyorum. Kitapta bir sürü kitaptan alıntılar var ve bu çok hoşuma gitti. Okuduğum okumadığım bir sürü kitap Zeynep üzgünüm ama zaten kalbinden tam olarak silemediğin bu adamı bir de yaptıklarını görünce güçlü kalman mümkün değil o yüzden bu adamdan etkilenilir Karakterler, olayların zamana yedirilmesi, yalın ve akıcı üslubuyla severek okuduğum bir kitap oldu. O yüzdennn romantik severleri buraya doğru
2021 71. kitabı
Mahir Karaman, mezun olduktan sonra büyük bir boşluğa düşen ve ne istediğine karar veremeyen bir karakter. Kendi düşünceleri içinde kaybolmayı mesken edinmiş, bir çıkar yolu arayan biri. Bu süreçte ablasının ısrarı üzerine görücü usulüyle bir kaç kişiyle görüşmeye başlıyor ve okul yıllarından tanıdığı Zeynep ile karşılaşıyor. Yıllar geçmesine rağmen Zeynep'in Mahir'e olan aşkı hiç dinmedi, geçmişte yaşadıkları tatsızlıktan sonra Mahir kendisini affettirmek için her yolu deniyor. Sanırım en çok hoşuma giden mektup yazması oldu, hepsi çok içtenlikle yazılmıştı ve ilk mektup ile son mektup arasındaki değişimleri (Mahir'in değişimi) okumak güzeldi. Yazarın daha önce yayınladığı kitapları da büyük bir sevgiyle okumuştum, kaleminin güzelliğini biliyordum. Bu kitapta da şaşırmadım, oldukça akıcı ve sizi içine çeken bir kitap. Ben keyif alarak okudum, gönül rahatlığıyla önerebilirim.
2021 21. kitabı
Okunma: 20 Ağustos 2021 05:22
Bu kitap için yazacak çok cümlem var. Ama nereden başlamak daha iyi olur, karar vermesi zor. Evet, puanım da zaten bu kitabı sevdiğimi gösteriyor. Ama bunun hem özel hem genel sebepleri var. En iyisi özel sebepleri sona saklamak. Genel sebeplerimi düşünürken baz aldığım tabii ki daha önce okuduğum romantik türde kitaplar. Bu konuda çok iddialı değilim elbette. Okuduğum kitaplar beli. Ama onlar arasında en çok bu kitabı sevdim. Bu kategoriden okuduklarıma bu puanı vermediğimi hatırlıyorum. O yüzden bu kitap, benim için romantik kategoriden okuduğum en iyi kitap. Gelelim kitabımıza. İsminden de anlaşılacağı üzere bir aşk hikâyesi. Ama nasıl bir aşk hikâyesi? Geçmişin tozlu sayfalarında kalmış bir aşk, kimisine göre belki de artık unutulmuş olması gereken bir hikâye. Vaktiyle tek bir anda birbirinden etkilenmiş ama biri etkilenme sebebini hiç anlamamış. Unutmuş gitmiş. Diğeri de zamanın iyileştirir ilacına sığınmış. Hikâye de burada bitmiş. Ama gerçekten mi bitmiş? Ne demişti Mahir, "Birinin kalbini kırdıysan onda iz bırakırsın. Birini gerçekten yaraladıysan zaman bunu asla unutturmaz." İşte zaman hiçbir şeyi unutturmamış. Sadece vaktini beklemiş. Üçüncü kişiye aşık olma ya da büyük bir yanlış anlaşılma yok. Sahte bir ilişki kurmak, birini kıskandırmak için kendisine ilgi duyana yönelmek de yok. Birbirinden etkilenen iki kişi var ama zaman doğru değil. Bu iki insan aynı pencereden bakamıyor aşka. Bir filmden hatırladığım replikteki gibi, her aşkın kendi zamanı vardır. Bu sözü beğenmiştim filmde de lakin gerçekten anlamını bu kitapla kavradım. Aşk, çok farklı bir yerden ele alınmış. Hem unutmaya çalışmak hem hatırlamamak var, hem çok sevmek hem güvenememek. Bu, o kadar doğal ve olağan işlenmiş ki karakterlerin düşünce yapısı ve eylemleri onlara özgü oluyor. Birinin
2022 15. kitabı
Merhaba bugün size Büşra Köprünün okuduğum ilk kitabı olan Aşk En Nihayetinde adlı kitabı ile geldim. Mahir üniversite yıllarında ne istediğini bilen kendine belirlediği hedefler doğrultusunda ilerleyen çalışkan bir genç olup hayatını sadece derslerine adapte etmiş bir insan. Bir gün güzel kızımız Zeynep ile kütüphanede karşılaşır aralarında kısa süren bir bakışma Zeynep ve mahirde olumlu ve olumsuz olarak farklı duygular ve hisler yaratır. Mahir Zeynep'i görmezden gelmeyi tercih ederken Zeynep bir gölge gibi mahiri takibe alır. Zeynep içinde yeşerttiği güzel duyguları daha fazla saklamak istemez ve tüm cesareti ile mahirin karşına çıkar işler isteği gibi gitmez ve hayatının en kötü reddedilişini yaşar. Artık üniversite bitmiş ve herkes hayatına yön vermiştir bir kişi hariç mahir her zaman ne istediğini bilen ve başaran gencimiz artık ne isteğini bilen bir genç olmaktan çıkıp ne istediğini bulmaya çalışan bir delikanlıdır. Onun bu durumuna üzülen ailesi ve başta ablası olmak üzere herkes kolları sıvar ve onu görücü usulü evlendirmek ister işte bu görüşmeler esnasında Zeynep ile karşılaşan mahirin hayatı da bambaşka bir şekilde yol alır devamını da kitaba bıraktım. Kitaptaki diğer güzel şeylerden bir tanesi de yazılmış o naif güzel mektuplardı. Asla bir çerezlik olarak değerlendirmedim sakin huzurlu ve bazen olumsuz düşüncelerimizin aslında ne kadar farklı sonuçlar olduğunu da sorgulama fırsatı buldum.

Büşra KöprüYazar · 5 kitap
1993 yılında doğan yazar, ilk ve ortaöğrenimini İstanbul'da tamamlamış; 2015 yılında Kastamonu Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur. 2010 yılından beri çeşitli platformlar üzerinden yazdıklarını paylaşmaktadır. Bir yandan öğretmenlik görevini sürdürürken bir yandan yüksek lisansı için öğrenim görmekte ve hem çocuklara hem de gençlere hitap eden eserleriyle yazmaya da devam etmektedir. 2024 yılında Parola Yayınları ile anlaşan yazarın son kitabı fantastik - romantik türdeki Safir Kalesi'nin Lanetli Leydisi, yazarın yayımlanan 7. romanıdır.