İnsanlar neler yaşıyormuş meğerse.
Çoğundan haberimiz varr çoğundan yok. Olması birşeyi değiştirmiyor elimizden birşey gelmediği sürece.
Ahh Mendee..
Okurken yaşadığın herşey o kadar dokundu ki anlatamam. Küçük yaşta "sünnet" olarak geçen o saçma şeyi o kadar hissettim ki sanki ben yaşıyordum. Dinin gereği olarak görülen ve yıllardır devam eden o sünnet senin ve hepinizin yaşadığı bir travma olmuş. Ama kimse öyle bir şey olmadığını öğrenememiş belkide öğrenmek istememişlerdir.
İnsanların ten renginden, ırkından, dininden dolayı yaşadıkları o korkunç şeyler malesef ki günümüzde hâlâ var. Bir gün köyüne baskın oluyor ve tüm hayatın değişiyor.
Okurken belki kolay ama yaşarken eminim hiç kolay değildi.
Kitabı okuduğunuz zaman herşeyi tek tek hissedeceksiniz. İnsanlar neler yaşıyormuş ta bizler bilmiyormuşuz...
Kitabın devamını , kaçmak için verdiği mücadeleyi büyük okumak için bekliyorum. Eğer ki okumak isteyen olursa kesinlikle tavsiye ederim.