2021 14. kitabı
Okunma: 24 Nisan 2021 10:21
Ilk kitap kadar şahane olmasa da yine tek solukta okuduğum bir kitaptı. Açıkçası ilk kitaptan sonra beklentilerim cok artmıştı, sanırım bundan dolayı beklediğimi tam alamadım. Kitap boyunca anlamsız ve gereksiz gelen bazı olaylar sonlara doğru iyice çözülüp oturmaya başlıyor. Paul'un gördüğü kehanetler ve muhtemel gelecekleri şekillendirmeye çalışarak attığı adımlar cok güzel ve sürükleyici işlenmişti. Karakterlerin yilginligini ve temkinli olma egilimini yer yer kendi üzerinizde hissediyorsunuz. Kitapta beğenmediğim ilk sey, ilk kitapta büyük bir rol oynadıktan sonra bu kitapta jessica'nin olmayışı idi. Sanki başrol oyuncusu ile devam filminde anlaşamamışlar da kadrodan çıkarmak zorunda kalmışlar gibi olmus. Ikinci olarak da, ilk kitapta neredeyse her hikaye prenses irulanin sözleri ile başlarken bu kitapta yine çok az ve nispeten onemsiz bir yer almıştı. Olay örgüsünde ilk kitaba gore küçük kopukluklar var gibi hissettim. Ama yine de tek başına ele alındığında yine çok güzel, sürükleyici ve harika bir bilimkurgu ile başbaşa kalıyorsunuz.
Dune MesihiFrank Herbert · İthaki Yayınları · 20218,7bin okunma