Ne kadar çok sevdiğimi kelimelere dökmek üzereyim,elimde tutmakta olduğum bu harikulade eseri.
Ellerimizi açın ve onları birbirine kenetleyelim şimdi yada şuan telefonu tutmaktasınız yada iPad'ınizi.LOL.
Hayal etmeye devam, yılmak yok.
İşte bu parmaklar gibi sarmalanmış bir hikaye okuyabilirsiniz.Birbirine bağlı bir çok insan bu parmaklar misali tek tek kendi hayatlarında dokunuş ve sarsıcı bir hikâyeyi gözlerimiz de canlandıran.
Sevgili Toni Morrison'un Sevilen'i okumuştum ve bu kitaptaki olay örgüsünü de çok benzer buldum.Kültür olarak bizden çok uzak olsada Afro Amerikalı kadınların dramı,aşkları,yanlışları,güzel günleri ve acının dozunun yüksek olduğu anıları okuyoruz.
Canımı acıtan 13 yaşındaki umut dolu bir genç kızın ilk deneyimini çok acı şekilde yaşadığı andı ve tüylerim diken diken olarak okudum.Ve bu işkenceyi yaşarken sonunun illaki geleceğini umut ederek.Çünkü hayatta herşeyin nihai bir sonu vardır.Bilincini bir sayının karekökünü hesaplayarak direnmesiydi.Bu işkence anlarına.
Kızlar ve anneleri, anneleri ve tenleri yüzünden yargılanan insanlar ve eşcinsel lezbiyen kadınlar ve duygusal şiddet ve ataerkil toplumda kadının yeri ve daha daha niceleri okuyarak keşfetmeniz dileğim.Hayatı yaşayarak deneyimleriz elbette,oysa okuyarak bambaşka pencereler ve bakış açıları da ediniz. #iyikitapkurtlamalar