·170 syf.····Okunma: 28 Nisan 2021 21:35 Psikolojiye dair fazla kitap okumama rağmen, bu kitap son bıraktığım yerden de bir üste çıkardı beni. Öncelikle gerçek yaşamdan alıntılanan ve duyguların paylaşıldığı bir kitap olması dolayısıyla çok etkili bir eser. Eserin ilk kısmında kampta geçirilen veya geçirilmeye çalışılan zamanla ilgili, oradaymışçasına gibi hissettiren bir üslupla yaşanılanlar paylaşılıyor. Okurken yaşanılanlara üzülmek ve hala böyle şeylerin olabileceğini düşünmek insanı derinden etkiliyor. Eserde yaşanılanların doğal bir sonucu olarak acıdan nasıl bir anlam çıkarılabileceği baştan sona anlatılmış. Aslında mevcut hayatımızda büyük ya da küçük herkesin bir acısı var. Ve bu acıların etkisini tartışmak kimseye düşmez. İşte yazar da buraya değiniyor. Ve adeta şunu ifade ediyor. Acının en fazlasını yaşadım. Ben ve yanımdakiler bunu yaşayarak hayatta kalma umudunu kendimizde buluyorsak neden diğer acılarda da bunu başaramayalım. İşte bunu keşfetmeyi sağlayan derinlikli bir eser. Herkesin hayatına dair bakış açısını değiştirip zenginleştireceği bir eser. Mutlaka okunmalı.