Puan vermedi·245 syf.··Beğendi
···Okunma: 29 Nisan 2021 00:51 Masal dünyasından uyanmış gibiyim. Şöyle bi' silkelendim, kendime geldim ve inceleme yazmaya koyuluyorum.
Lisenin ilk yılında edebiyat öğretmenimiz dönem ödevi olarak Puslu Kıtalar Atlası'nı okutmuştu. Okurken ne kadar zorlandığımı hâlâ çok iyi hatırlıyorum. Hatta neredeyse 10 yıldır yazardan uzak durmamın sebebi de budur. Bu sebeple Efrasiyab'ın Hikayeleri'ne başlamadan önce çok düşündüm, iyi ki okumaktan vazgeçmemişim.
Efrasiyab'ın Hikayeleri'nde Ölüm, karşımıza bir insan gibi çıkıyor. Canını alacağı insanları arayıp bulan, canlarını almadan önce de bazılarıyla minik oyunlar oynayan bir varlık. Bir gün sıra Cezzar Dede'ye geliyor ve Ölüm ona bir sebepten bir oyun teklif ediyor. Bir konu belirleyecekler ve ikisi de o konu üzerine birer hikaye anlatacak. Hikayeleri anlatırken de Uzun İhsan'ın canını almak için peşinden oraya buraya gidiyorlar. İşte biz de 4 konu üzerine 8 hikaye okuyoruz. Hikayelerin bazıları çok etkileyici. Özellikle Dünya Tarihi ve Güneşli Günler beni diğerlerine nazaran daha fazla etkiledi.
-Belki spoiler-
Uzun İhsan ve Ölüm'den kaçma şekillerini anlamam zaman aldı. Hatta bitirirken emin oldum. Daha dikkatli okuyucular hemen fark edecektir buralardaki ayrıntıları.
Okuyacak olanlara iyi okumalar. Efrasiyab'ın Hikayeleri, bazı hikayeleriyle bende iz bırakan bir kitap oldu.