2021 1. kitabı
Kitabın konusu ve olaylar hakkında yeterince güzel incelemeler yapılmış zaten, ben ayreten bahsetmeyeceğim. Daha çok kitabı hayatımın nasıl bir evresinde, ne umarak okumaya başladığımdan ve sonuç olarak ne bularak bitirdiğimden bahsedeceğim. Kitap okumaya uzun bir süre ara vermiştim. Kendi kütüphanemi oluşturmak için kendi evime çıkmayı beklemekten vazgeçtiğim noktada sipariş ettiğim kitapların gelmesini beklerken, aylardır uzak kaldığım kitaplara polisiye ile selam vermeye karar verdim. İlk bakışta klasik bir polisiye olduğunu düşünmüştüm açıkçası. Hemen saracak, akıcı, adrenalin yükselten, zeki bir suçlu ve işlenen suçlar. Ama okumaya devam ettikçe çok farklı bir şeyin içine düştüğümü gördüm. Tarih, sanat, din, ünlü isimler ve olaylar, hikayeler, semboller, efsaneler, gizemler... Ben kitabı boş kafayla okuyup, yoluma bakacaktım oysa. Ama şimdi araştırıp, öğrenecek onlarca alanla başbaşayım. Kitapta geçen pek çok konu hakkında kabaca bilgim vardı çoğu kişi gibi. Bazıları zamanında oldukça merakımı cezbetmişti ama üstüne çok düşünmedim açıkçası. Kitapta o kadar leziz ve ustaca anlatılmış ki her şey, hepsini öğrenmek için ağzımın suyu akıyor desem yeridir. Zihnim boşalacağına sürekli ve yoğun şekilde düşünüyorum. Günlük hayattan ve dünyadan, kitapla bağdaşan şeyler fink atıyor beynimde. Biraz dert sahibi olmuş gibi hissediyorum ama bu muhteşem kitaba denk geldiğim için çok memnunum :)
Da Vinci ŞifresiDan Brown · Altın Kitaplar · 200352,9bin okunma