···Okunma: 23 Nisan 2021 23:05 Selam arkadaşlar sizlere benim başkanlığımda #seçilmiştosbiklerİstanbulgrubu ile beraber #yașarkemalgrubumuz #martineden #jacklondon kitabı ile geldim
Jack London (12 ocak 1876,sanfrancisco - 22 Kasım 1916, kaliforniya), ABD'li gazeteci ve roman yazarı. Vahșetinçagrısı, Martin Eden, Demir Ökçe, Beyaz Diș ve Deniz Kurdu bașta olmak üzere 50'den fazla kitabın yazarı olan #jacklondon, Dünya ticari dergi romanının öncüsü ve yazarlıktan yüksek gelir elde etme bașarısını amaçlayan ilk amerikalılardandır
Çocukluğu yoksulluk içinde geçti. 14yașında okulunu bırakarak hayata atıldı. Türlü ișlere girip çıktı, Amerika içinde ve dışında uzun ve maceralı yolculuklar yaptı, hapis yattı. ilk kitabı "Kurt Dölü" 1900 yılında yayınlandı. London, 17 yılda "kıpır kıpır hayat ve düșüncem kaynayan" (Anatole France) 50 ciltlik dev bir eser vermiș tir......
Eserlerinde yașam kavgasını oldukça çarpıcı etkileyici ve romantik bir bakışla anlatır., çoğu eserinde sert bir kapitalizm eleștirisi göze çarpar. Kitapları yabancı dillere en çok çevrilmiş ABD'li yazarlardan.
Bence müthiş bir öğrenme arzusu ve degișim çabası gösteren #martineden așk'ı ve çalıșma hırsı tam bir sefil hayatı ve ona inanmayan akrabaları ve sevdiği kadını ve yazar olduktan sonra bile kendi doğruluğundan șașmayan bir insan ben çok etkilendim tavsiye deyil ısrarla okuyun diyorum
,,,, #alıntılar
Seni kitap okuyan insanlarla tanıştıracağım. Hayat, ancak böyle insanlarla bir araya geliyorsan yaşanmaya değer.
Senin de fikirlerin, tıpkı giysilerin gibi başkaları tarafından üretilmiş; eylemlerini toplumsal onay biçimlendirmişti."
Cinsiyetler ortaya çıkalı beri, bütün asırlar boyunca kadınlar en iyi, gözleriyle konuşmuşlardır
Dişisine kötü davranan tek hayvan insanoğludur.
#seçilmiştosbiklerİstanbulgrubu
#nisanayındaokuduklarım