·437 syf.····Okunma: 30 Nisan 2021 15:56 Herkese merhaba,
Çok başarılı bir savcı olduğunuzu düşünün, en ağır suçlarla mücadele ettiğinizi, suçluları içeri tıkmasıyla üne kavuştuğunuzu, mutlu bir aile yaşantınız olduğun ve onca acının içinde size yaşamınızı güzelleştiren çok zeki bir çocuğun bir gün tüm sesinin kesildiğini sizin neden onun konuşmadığını anlamaya çalışma çabalarınızı ve suratınıza çarpan, yüreğinizi sıkıştıran kocaman bir acıyla mücadele eden bir anneye dönüştüğünüzü düşünün?
O kadar ağır bir hukuk sistemi eleştirisi var ki yalnızca kendi ülkemizde değil dünya genelinde şüpheden sanık yararlanır ilkesinin nelere sebebiyet verebileceğinin güzel bir örneğini sunuyor yazar. Mahkeme sahnelerinin bazılarında tüylerim diken diken oldu. Yazarın empati gücü çok yüksek kendimi o duruşma salonunda bir sandalye de oturuyor gibi hissettim.
Anne olanların çok fazla etkilenebileceği bir kitap olduğunu düşünüyorum. Şunu da eklemem gerekiyor ki bazı kısımların fazlaca uzatıldığını düşündüm akıp gitmedi. Çok sevilen bir yazar olduğunu biliyorum benim ilk tanışmamdı ama bunu okuyunca hemen diğer tüm kitaplarını alıp okuyayım hissiyatı da oluşmadı. Ara ara ağırlık verdiğim metinlerin arasına serpiştirebileceğim bir yazar tanımış oldum.
Keyifli okumalar dilerim.