Çevirmen:
Perfect Match
Sıralamalar

2021 34. kitabı
Okunma: 30 Mayıs 2021 18:31
Kitap taciz davalarıyla ilgilenen bir savcının oğlunun tacize uğramasıyla başlıyor. Picoult çizgisinde gördüğümüz toplumsal kurallar ile vicdanın, mantıkla duyguların sık sık çatıştığı olaylar fazlaca mevcut. Yazar her kitabında şunu kendimize sormamızı istiyor aslında: Ben olsam ne yapardım? Toplumsal olarak doğru olan ahlaken de her zaman doğru mudur? İşte bu uç noktalarda gezinen bir romandı. Diğer kitaplarıyla kıyaslarsam benim için bir tık düşük bir performanstaydı. Ancak konu bakımından yine de başarılı.
2022 6. kitabı
Kitabı az önce bitirdim boynumdan omuzlarıma doğru müthiş bir ağrı hissediyorum kitaba bakmaktan mı oldu yoksa okurken huzursuzlukla gerilmekten mi bilmiyorum artık. İnanılmaz sürükleyici ve akıcı olmasına rağmen konusundan ötürü biraz zorlu bir okuma oldu. Film gibiydi, bu tarz kitapları çok sık okumuyorum ve merak ettim hep bu tür okuyanlar bu gerilime nasıl dayanıyorsunuz yahu? :) Konusundan bahsetmeyeceğim; nasıl bahsedeyim sürprizbozan olmadan? Kitap size o kadar çok duygu yaşatacak ki sanırım en sevdiğim yanı bu oldu. Başından sonuna kadar vicdan tartınız oynayıp duracak. Suçun ve cezanın ne olduğunu bir kere daha düşüneceksiniz. Hukuk adaleti sağlamakta yeterli mi ya da insan kendi adaletini mi sağlamalı ya da bir suçun cezası tam olarak ne olmalı.. gibi gibi o kadar çok soru geçecek ki aklınızdan. Bir yandan kitaptaki olayların ağırlığı ezecek sizi. Diyorum ya kitaptan geriye somut bir ağrı kaldı bende, bu türde bayağı başaralı bir kitap olduğunu düşünüyorum keşke hep böylesine denk gelsem :) Mutlaka okuyun diyeceğim fakat anneler üstüne alınmasın, anneleri çok üzer bu kitap.
2023 2. kitabı
#OkudumBitti #JudiPicoult #YapBoz 437 sy "Ayırt edici özellikler?" diye soruyor. Doğum lekelerini, benleri, dövmeleri kastediyor. 'Yara izim var,' diye düşünüyorum, “Kalbimin tam üzerinde.” Görmek istemeyen kadar kör olmak mümkün değildir! En yakın tehlikeler en geç fark edilenlerdendir . ➜ Hayat; Birkaç saniyelik kararlardan ve anlardan ibaret. Doğru ya da yanlış... Tercihini sen yaparsın, cevabını zaman verir..!!! ----------------------------------------------- Kalemine ve kurgularına büyük bir hayranlık duyduğum ve göz ardı edilemeyecek eserlere imzasını atan yazarla ilk CAM ÇOCUK kitabı ile tanışmıştım.. Sonrasında ise onu TAŞ KAĞIT MAKAS takip etti .. ---------------------------------------- Bu kitap; Son sayfayı bitirdikten çok sonra bile sizinle kalıyor. Bir çocuğun açıklanamayan kayboluşunu.. Kederiyle, çaresizliğiyle, acılarıyla yalnız kalan bir aile... Hak hukuk adalet ve intikam arayan Süreç ne kadar dayanılmaz ağırlıkta ve acılar ile geçse de yine de ölmeden hayatta kalmayı , o acıyla nasıl başa çıkıp ağaya kalkmayı, yeniden yaşamayı yada yaşamaya çalışmayı öğretirken ,bir çok duyguyu aynı anda yaşatarak; suç ve ceza, yargı ve adalet gibi kavramları yeniden sorgulamanıza neden olacak .. son sayfa çevirildikten sonra bile biz okuyucuların elinden bırakmakta zorlandığı, acı verecek kadar güzel ve başarılı bir eserdi YAP BOZ. Çocukların KAHRAMANI SANDIKLARI insanların, nasıl bir canavara dönüştüğünü, o canavarlaşmanın , istismara maruz kalmış çocukların (kızı, erkeği,bebeği ve yaşları fark etmemeksizin) ruhlarında nelere yol açtığına, ne denli büyük hasarlar bıraktığına, nasıl bir kapanmaz yaralar/ izler bıraktığına ;
2021 157. kitabı
Okunma: 30 Aralık 2021 00:00
Çok beğenerek okudum bu kitabı. Yazardan okuduğum ikinci kitap. Bence çok başarılı bir yazar. Kitabı okurken sürekli ben olsaydım ne yapardım diye sordum kendi kendime. Nathaniel’ın hisleri acıtasyon yapılmadan anlatılıyor ama her anını hissediyorsunuz. Özellikle o kısımları okurken çok zorlandım. İnsan çocuğunun yanına yaklaştıramazken bunun yaşanıyor olduğu gerçeğiyle yüzleşmek gerekiyor. Adaletle ilgili çokça eleştiriler içeriyor. Nina karakteri çok güçlü-akıllı ve gerçekten bir anne!! Caleb karakteri çok zeki ve hoşgörülü gerçekten iyi bir baba. Avukatlar muazzam . Film tadında bir kitap. Eğer hassas bir döneminizde değilseniz ya da bu tarz kitaplardan çok etkilenmiyorsanız okunmasını tavsiye ederim.
2023 1. kitabı
Okunma: 02 Ocak 2023 23:11
Çocuk istismar davalarına bakan savcı Nina adaleti her zaman kanunlar ile sağlıyor idi. Taaa ki istismara uğrayan kendi çocuğu olana dek. İstismara uğrayan çocuğunun adaletinin bedelini masum bir insanın katili olarak ödedi . Her zaman her şey göründüğü gibi olmaz ne kadar tecrübeli olsan da yanılma payını unutma!
2021 15. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2021 15:56
Herkese merhaba, Çok başarılı bir savcı olduğunuzu düşünün, en ağır suçlarla mücadele ettiğinizi, suçluları içeri tıkmasıyla üne kavuştuğunuzu, mutlu bir aile yaşantınız olduğun ve onca acının içinde size yaşamınızı güzelleştiren çok zeki bir çocuğun bir gün tüm sesinin kesildiğini sizin neden onun konuşmadığını anlamaya çalışma çabalarınızı ve suratınıza çarpan, yüreğinizi sıkıştıran kocaman bir acıyla mücadele eden bir anneye dönüştüğünüzü düşünün? O kadar ağır bir hukuk sistemi eleştirisi var ki yalnızca kendi ülkemizde değil dünya genelinde şüpheden sanık yararlanır ilkesinin nelere sebebiyet verebileceğinin güzel bir örneğini sunuyor yazar. Mahkeme sahnelerinin bazılarında tüylerim diken diken oldu. Yazarın empati gücü çok yüksek kendimi o duruşma salonunda bir sandalye de oturuyor gibi hissettim. Anne olanların çok fazla etkilenebileceği bir kitap olduğunu düşünüyorum. Şunu da eklemem gerekiyor ki bazı kısımların fazlaca uzatıldığını düşündüm akıp gitmedi. Çok sevilen bir yazar olduğunu biliyorum benim ilk tanışmamdı ama bunu okuyunca hemen diğer tüm kitaplarını alıp okuyayım hissiyatı da oluşmadı. Ara ara ağırlık verdiğim metinlerin arasına serpiştirebileceğim bir yazar tanımış oldum. Keyifli okumalar dilerim.
2025 10. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2025 21:38
Kitabı çok beğendim. Bu yazardan okuduğum ilk kitaptı ama diğer kitaplarını da merak ediyorum listeme ekledim. Okumayı düşünenlere; Çocuk istismarı ile ilgili sizi ikilemlerde bırakacak, hangisi doğru hangisi yanlış karar vermekte zorlanacağınız bir konu bekliyor. Oradaki hakim siz olsanız hangi kararı verirdiniz? Sondaki mahkeme sahneleri biraz uzatılmıştı ve Patrick karakterinin yaptığı bazı hareketler sonuca bağlanmadı gibi oldu o yüzden biraz puan kırdım :) okumayı düşünenlere tavsiye ederim.
YapbozJodi Picoult · April Yayıncılık · 2020671 okunma
Bakış açını değiştirirsen görüş açın da tamamen değişir..
2022 31. kitabı
Okunma: 18 Nisan 2022 20:57
Gazete sayfalarında, ekranlarda her gün tanık olduğumuz suçlar, bir gün en sevdiklerimize karşı işlense ne yaparız? Kurallara uymak adaleti garanti eder mi? Yoksa adaleti kendimiz mi sağlamamız gerekir? Jodi Picoult romanını bu sorular üzerine bina ediyor. Cevaplar ise her zaman siyah ya da beyaz kadar net olmayabiliyor. Yapboz yazarın okuduğum üçüncü kitabı. Konu itibariyle bu kitap beni daha çok etkiledi, zira yaşananların ortasında henüz daha 5 yaşında olan Nathaniel yer alıyor. Nathaniel bir gün ansızın susuyor. Öyle ki ağzını bıçak açmıyor. Tamamen sessizliğe gömülüyor. Çok geçmeden sessizliğin nedeni gün yüzüne çıkıyor. Nathaniel'in tecavüz mağduru olduğu anlaşılıyor. Parlak bir kariyer sahibi olan annesi Savcı Nina Frost ve eşi için kâbus yeni başlıyor. Yazarın diğer kitaplarında olduğu gibi bu kitapta da karakterler ile bolca empati kurdum. Hiçbir anne baba, hiçbir çocuk böyle bir trajedi yaşamayı hak etmiyor..
Edebiyat & Roman
·437 syf.·
2021 9. kitabı
Jodi Picoult'un tüm kitaplarını okuma isteğim hala devam ediyor. Ulaşabildiğim kitaplar bitince bu boşluğu hangi yazarla dolduracağım bilmiyorum. Şimdiye kadar okuduğum kitaplardan biçim olarak farklı gelmesi dışında yine enfes bir okumaydı. Bu kitapta karakterlerin gözünden anlatımlar yoktu. Hakim bakış açısı kullanılmış ve Nina'yı okurken bir anda Calep karakterine geçtiğinizi fark ediyorsunuz. Beni zorlayan kısım buydu, yine de kurgu süperdi, gözü kapalı bir Jodi Picoult hayranı olduğum için yine çok beğendim. Kitap başlangıcında ilk bölümde okuduğunuz sayfalar kitabın sonuymuş gibi hissettiriyor. Kitanın nasıl biteceğini gördüm hadi bakalım olaylar nasıl başlamış diye heyecanla başladım. Sonra defalarca şaşırdım. Şok geçirdim. İlk başta Calep'in gerçekten yapmış olabileceği şeye inandım, sonra inancım zayıfladı, sonra yazarın yönlendirdiği gibi Peder'e yöneldim işte bu dedim. Ama yine yanıldık ve şoka uğradık. Kaç defa şaşırdığımı ve yok artık dediğimi hatırlamıyorum. Ama mükemmel bir kitap okuduğum için çok mutluyum cidden. Bazı bölümlerde gözyaşlarımı tutamadım. Jodi Picoult'un diper tüm kitaplarında olduğu gibi. Bu kitap ve yazarın diğer kitapları bazılarına klişe konular ve sürekli bir dram etrafında geziyormuş gibi görünebilir ama her biri ayrı güzellikte, her biri defalarca doğru kararı vermenin, doğru olanı yapmanın sorgulamasını öyle güzel ortaya seriyor ki. Cevap bulamıyorsunuz. Yazardan okuduğum beşinci kitap sanırım, fark ettiğim tek şey kitaplarda yer alan anneler... hep savaşan, çabalayan, sorgulayan, zaman zaman yanlış kararlar veren, ama bakış açınızı değiştirdiğinizde doğru kararları vermiş olduğunu gördüğünüz anneler. Tüm yükü sırtlanan, tüm acıyı yaşayan, ama her şekilde güç bulup ayakta durmaya çalışan anne karakterleri inanılmaz. Şu yükler
2024 17. kitabı
Okunma: 02 Nisan 2024 14:55
Çok fazla söylenecek birşey yok aslında. Kurgu ve anafikir dikkat çekiciydi. Bundan önce Kız Kardeşim İçin adlı kitabını okumuş biri olarak, acemice yazım stili vardı. Karakter arası geçişler isim ve tarihle ayrılmamıştı mesela. Birçok uyduruk yazarın saçma romanlarının yanında elbetteki yüksek bir yerdedir ama kolayca empati yapabildiğim pek karakter yoktu. Belki Nathaniel, belki birazcık Caleb... Jodi'nin hiçbir kitabını okumamış olanlara başlangıç olarak tavsiye ederim. Benim gibi Yapboz'dan sonra yazdığı romanlardan birini okuyanlar da okusunlar tabi :) Ancak beklentinin biraz aşağıda tutulması daha iyi olacaktır.
Kitap İncelemesi

Jodi PicoultYazar · 16 kitap
1966 yılında, Nesconset Long Island'da doğdu. Beş yaşındayken yazmaya başladı. Princeton Üniversitesi'nden mezun.