Jodi Picoult
Sage Singer yalnız bir kadın, günleri fırında ya da evli sevgilisiyle kaçamak buluşmalarla geçiyor. Josef Weber'in kasabaya gelmesiyle birlikte hayatı değişiyor, artık bir arkadaşı var. Bir gün Josef, Sage'den bir iyilik istiyor: Onu öldürmesini. Devamında karanlık sırrını açıklıyor: Geçmişinde bir Nazi subayıydı, Sage'in büyükannesi ise soykırımdan kurtulan 'şanslı'lardan. En iyi dostunuzun geçmişinde bir katil olduğunu bilseniz ne yapardınız? Affetmenin sınırlarını kim çizer? İntikam ve adalet birbirinden ne kadar uzakta? Jodi Picoult'nun tüm romanları arasında polisiye yönü en ağır basan, felsefi sorgulamalarla ve hesaplaşmalarla örülü bir modern zaman destanı: Hikayeci. "Güçlü ve sürükleyici, çoğu zaman yürek sızlatan bir roman." -Booklist- "Bu yıl daha etkileyici başka bir romanla karşılaşacağınızı sanmıyorum." -Huntington News- "Jodi Picoult'nun son romanı okuru geri dönülmez ve unutulmaz bir yolculuğa çıkarıyor. " -Miami Herald- (Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konusu:
528 sayfa

8/10 puan verdi
Jodi Picoult beğendiğim bir yazar. Genelde öyle konular ele alır ki doğru yanlış terazisi elinizde anlamını yitirir, farklı bakış açıları oluşturur. Bu kitapta genel tarzının biraz dışında. Nazi kampından sağ kurtulmuş bir Yahudi kadının travmasıyla nasıl başa çıkmaya çalıştığını okurken, bir yandan da SS subayının zalimlik düzeyine nasıl çıktığını da okuyoruz. Eskiden yapılmış bir suç yıllar sonra da suç mudur, insanın DNA'sına kadar işleyen bir travma ile nasıl başa çıkabilir gibi soruların cevaplarını arıyoruz. Başlarda çok ayrıntı anlattığı için yazara kızmıştım ama kitabın sonunu öyle güzel bağlamış ki söyleyecek söz bulamıyorum.
10/10 puan verdi
Okuduğum belki de en muhteşem ve en sürükleyici kitaplardan bir tanesi. Sınava çalışmayıp okudum ve harcadığım zaman için kesinlikle pişman degilim, siz de okuyun ve okutturun. Hiç sıkılmadan okuyacağınız, dili oldukça yalın ve anlaşılır bir kitap. Sayfalar su gibi akıp geçerken kitap bitmesin diye daha yavaş okumaya çalışıyorsunuz ama nafile.
9/10 puan verdi
Kitabın etkisinden bir süre çıkamayacağım kesin. Her karakter özenle işlenmiş. Minka, Sage, Leo, Franz, Reiner.. Kitap bittikten sonra bazı bölümleri geriye dönüp tekrar okuma ihtiyacı hissettim. Arka kapak tanıtım yazısında da belirtildiği gibi adalet ve intikam ne kadar birbirinden uzak?? Yazarla tanışma kitabım Hikayeci. Diğerlerinde de hayal kırıklığına uğramamayı diliyorum. Okumanızı tavsiye ederim.
10/10 puan verdi
Yine harika bir Picoult romanı daha. O kadar sürükleyiciydi ki, elimden bir türlü bırakamadım. Kadının yazım tarzını seviyorum. Her karakterin kendi bölümü olması, onların farklı bakış açılarını ve olayları onların gözünden değerlendirmemizi sağlaması açısından güzeldi. Herkesin bölümündeki yazıların ayrı puntolar ve stillerle yazılması da kitap
10/10 puan verdi
Her sayfasını merakla okuyacağınız ve okurken karakterlerin dünyasına hiç anlamadan gireceğiniz bir roman... Kitabı okurken karakterleri öylesine benimsedim ki gün içinde okumadığım zamanlarda bile onları düşündüğüm oldu. Özellikle yaşadıkları duyguları tam anlamıyla hissedebildim yazarın büyülü sözcükleri sayesinde. Okuyacaklara tavsiyem boş vaktinizin çok olduğu bir zamanda okumanız. Çünkü emin olun bu kitabı elinize alınca bırakmak istemeyeceksiniz...
8/10 puan verdi
Jodi Picoult - Hikâyeci Kendime ve aileme LYS bitene kadar kitap okumayacağım sözümü bozmama neden olan bir kitaptı. Tabii bu sözü bozmamda arkadaşımın 324. sayfaya "Birkan" ve 462. sayfaya "Batuk" kelimelerini yazıp bunları okuyarak bulmamı istemesi de etkili olabilir. Tabii kitaba o kadar dalmışım ki "Birkan" kelimesini neredeyse sayfa biterken fark ettim. Kitap nefes kesiciydi. Farklı karakterlerin ağzından kitap okumayı sevmeyen insanlar, benim gibi, önyargılarını bir kenara bırakmalı ve bu kitabı okumalı. İkinci Dünya Savaşı'nın değişik saflardan anlatıldığı soluk kesici bir kitaptı. Picoult'un günümüz yazarlarından farklı bir üslubu olsa da genelde bu diğer kitaplarından bile ayrı tutulmalı. Kitabın sonunu olaylar ilk başladığında tahmin ediyor olmama rağmen kitabı bitirince 5 dakika kadar bakakaldım. Yazarın kelime seçimleri, cümle kuruşları ve olayları kurgulayışı günümüz modern romanından daha üst bir seviyede. Üstelik yazar romantik bir Yahudi acımasıyla yazmamış romanı. Okuduğum en tarafsız İkinci Dünya Savaşı romanıydı. Bize, en azından bana unuttuğum bir gerçeği hatırlattı. Beni sürükleyen şeyin kelimeleri bulmak mı yoksa kitap mı olduğunu bilmesem de bir kere okunması gereken bir kitap. Tavsiye ederim. Üstelik çeviri de güzel. Okuyun, okuyun :)
10/10 puan verdi
Hikayeci, uzun bir süre etkisinden çıkamayacağım bir kitap oldu. Kitabın ilk yüz elli iki yüzüncü sayfalarına kadar kişileri tanıyor ve kitaba hakim olmaya başlıyorsunuz.Asıl beni etkileyen ve içine alan, her sayfasında empati yapıp her defasında insanlığı tekrar tekrar sorguladığım kısım iki yüzüncü sayfasından sonrası idi. Kitaptaki ana
10/10 puan verdi
"Bu güne kadar tanıdığım bütün canavarlar insandı." kitabın ana konusunu özetleyen cümle. Jodi Picould diğer kitaplarında olduğu gibi mutlak iyi, mutlak kötü yoktur felsefesinde bir hikayeyi farklı karakterler gözünden birbirlerine bağlayarak anlatıyor. Tamda bu nedenlerden en sevdiğim yazarlar arasına girdi. Kitabın her cümlesi durum
10/10 puan verdi
Affetmek deyince bir suçluyu mu yoksa kendini affetmeyi mi anlıyorsun? Bu kitap iki affedişi de kapsıyor. Her cümlesi hayat binanızda bir tuğla değerinde olacak. Her cümlede düşüneceksiniz. Konusu Sage, 25 yaşında ateist Yahudi kökenli bir kızdır. Her akşam eski bir rahibenin işlettiği fırında, mis kokulu ekmekler pişiriyordur. Evli bir
10/10 puan verdi
Geçtiğimiz sene içinde okuduğum en en en güzel kitaptı . Notu kıt olan hocalar gibi 10 puanı kolay kolay vermeyen ben bu kitaba 10 üzerinden yıldızlı 10 veriyorum. Şiddetle tavsiye ederim..

Jodi Picoult
Jodi PicoultYazar · 16 kitap
1966 yılında, Nesconset Long Island'da doğdu. Beş yaşındayken yazmaya başladı. Princeton Üniversitesi'nden mezun.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.