—Herşeyin birbiriyle kusursuz uyum içinde olduğu durumlarda mutlaka bir kusur vardır..
Nina Frost parlak bir kariyere, sevecen bir eşe, çok güzel, uyumlu ve zeki bir çocuğa sahip.. Hukukçu, üstelik bölge savcısı..
Küçük Nataniel'in aniden konuşmayı kesmesiyle başlayan, evladına yapılan kötülüğün anlaşılmasıyla devam eden, zorlu bir süreci de beraberinde getiren olaylar önceden kestirilmesi olanaksız yerlere uzanır...
Nina mesleği olan hukukun adaleti yerine getirmekte ne derece başarılı olduğunun muhasebesini yapar ve hayatını darmadağın eden suçun cezasını kendi elleriyle vermeye yönelir; eşi Caleb ise onun yaşattığı travmaya beklenmeyen bir tepki gösterecektir..
Yazarın okuduğum 2. Kitabıydı ve yine kendini sorgulayan, ailesinde yaşanan olaylara kayıtsız kalamayan bir annenin evladı için verdiği mücadeleyi konu alıyor. Jodi Picoult seneler önce okuduğum ve ne yazsa okurum dediğim yazarlardan biriydi. Uzunca bir süre kitap okumaya ara verince biraz uzak kaldım o dönem haliyle.. Elimde halen okunmayan bir kitabı var ve zamanını bekliyor Herkese keyifli okumalar diliyorum
—Yeni bir acıya sebep olacaksa, mevcut bir acıyı dindirmek doğru mudur?
—Zamanın kavşağından bir kere döndün mü, dün bile insana yabancı gelir.
—Hangisi daha güçlüydü; kanunları koruma gerekliliği mi, yoksa onlara sırtını dönme güdüsü mü?
—Suçluluk sadece bulaşıcı değil, aynı zamanda ölümcüldür.
—Şartlar ne olursa olsun, karşı kıyıda umudun silik silüetini gördüğünüz sürece vazgeçemezsiniz.
—Yenilmez olduğumuzu, hayatın keskin virajlarından son hızla dönüp hiçbir yere çarpmadan yola devam edebileceğimizi düşünecek kadar safmışız.
—Yara izim var, kalbimin tam üzerinde.
—İletişim kurmanın tek yolu, anlattığınızı anlayabilecek birini, affedilmenin tek yoluysa affetmeye istekli birini bulmaktır.
Jodi PİCOULT'un okuduğum ilk romanıydı ve elbette son olmadı.Yazarımız geçmişte avukatlık yaptığı için hukuk,mahkeme atmosferine doğal olarak müthiş hakim.Onun her kitabını okuyup son sayfasına geldiğinizde,-asla yapmam-dediğiniz birçok şey için -evet o durumda ben de aynısını yapardım-derken bulursunuz kendinizi.İnsanı doğruları ve yanlışları ile çarpıştırır.Yapboz çok etkileyici ve sürükleyici bir roman.Şiddetle tavsiye ediyorum.
Jodi Picoult’un okuduğum ilk kitabıydı. Sade ve akıcı bir anlatıma sahip. Çocuk tacizine dayalı bir dava üzerine olan konusu ile bizleri vicdanımızla baş başa bırakıyor. Adaleti her zaman hukuk sağlar mı? Her suç cezasını bulmalı mıdır?gibi sorularla vicdanımızı sorgulamamızı sağlıyor. Bir çırpıda okunacak polisiye bir roman. İyi okumalar.
Jodi PicoultYapboz
İlk okuduğum kitabından itibaren takip etmeye çalıştığım bir yazar. Okumaya ara verdiğim dönemde yazdığı kitapları topladım ve arayı kapatmaya çalışıyorum.
YapbozJodi Picoult · April Yayıncılık · 2009671 okunma
Bir hayat düşünün ki başınıza gelmesini istemediğiniz olaylar örgüsüyle hergün çalışıyorsunuz. Lakin bi bakıyorsunuz sizin başınıza da gelmiş. Avukat annenin 5 yaşındaki oğlunu bir pederin taciz etmesi ve gerisi çorap söküğü gibi gelir. Anne (yanlış kişiyi) öldürmüş katil olmuştur. Uzun süren mahkeme sonucunda beraat eder. Doğru kişiyi de kocası sessiz sedasız halletti en güzel kısmı buydu. Gerçekten güzel kitapdı.
YapbozJodi Picoult · April Yayıncılık · 2009671 okunma
Jodi Picault kitaplarını okuyacaksanız mutlaka boş zamanınız olsun olay örgüsündeki akıcılık soru işaretleri kararsızlıklar çelişkiler harika bir anlatım
Nina bölge başsavcı yardımcısıdır. Tecavüz, taciz davalarına bakar.Bir gün oğlunun taciz edildiğini öğrenir. Oğlu bu olaydan sonra konuşma yetisini kaybeder.Oğlunu kendisini ifade etmesi için işaret diliyle konuşabilmesi isim eğitim aldırır. Bu seanslarda bir ipucu ele geçirirler.Baba ifadesini kullandığı için tacizcinin kocası olduğunu zanneder. Ona uzaklaştırma kararı aldırır.Geçen zamanda kocasının suçsuz olduğunu öğrenir. Oğlu konuştuğunda gerçek tacizcinin kim olduğunu şaşırarak öğrenir.Bundan sonra uzun, bir o kadar da inanılmaz bir süreç başlar.
YapbozJodi Picoult · April Yayıncılık · 2009671 okunma
Nina bölge savcı yardımcısı.Aynı zamanda bir anne.
Bir sabah 5 yaşındaki oğlunun bir anda konuşamadığını ve nedeninin tacize uğraması olduğunu anlar.Kitap boyunca savcı anne, oğlunun başına gelenleri çözmeye çalışır.
Kitabın sonunun nasıl bağlanacağını merakla ve sabırla bekledim. Öyle çarpıcı bir finalle bitti ki şoka girdim.Her sayfada ben ne yapardım acaba diye düşündürten, adaleti ve intikamı sorgulatan inanılmaz akıcı ve derinden etkileyen bir kitap..
Kitaptan bir alıntıyla incelemeyi bitiriyorum:
Dün sabah uyandığı günün bu sabah uyandığı günle aynı olmadığını anlatacak kelimeleri nasıl bulur insan? Dünyada hiç olmaması gereken gaddarlıkları nasıl açıklar?
vdeki kurallar şöyle:
Sabah kalkınca yatağını yap. Dişlerini günde iki kez fırçala. Köpeğin kulaklarını çekme. Spagetti kadar güzel olmasalar da sebzelerini tabağında bırakma.
Okuldaki kurallarsa söyle:
Kaydırağa dışarıdan tırmanma. Arkadaşın sallanırken salıncağın önünden geçme. Bir şey söylemek istiyorsan elini kaldır. İsteyen herkes herhangi bir oyuna katılabilir. Boyama yapacaksan önlük giy.
Ama bildiğim başka kurallar da var:
Emniyet kemerini tak.
Yabancılarla asla konuşma.
Kimseye söyleme, yoksa cehennemde yanarsın..
."Bakış açını değiştirirsen görüş açın da tamamen değişir."
.Uzun zamandır okuduğum en iyi en etkileyici kitaptı..Hem vurucu hem merak uyandıran..Adı gibi yapbozun parçalarını tam birleştirdim derken yanlış yerde olduğunu farkediyorsunuz..Ilk kez bir Jodi Picoult kitabı okudum ve yazarın diğer kitaplarını da muhakkak tamamlayıp okumak istiyorum en kısa sürede..Sanırım bu kitabın baskısı yok ama rastlarsanız kesinlikle almalısınız..Okurken sürekli kendinizi sorguluyorsunuz..Özellikle bazı bölümlerde gözyaşlarımın akmasına engel olamadım..Konu oldukça hassas çünkü çocuk istismarı..Hem annenin babanın hemde çocuğun gözünden yazılanları okumak, onların psikolojisini anlamaya çalışmak ve en kötüsü empati yapmak..Yargının hiç bir şey yapmayacağını biliyorsanız ne yaparsınız.? Adaleti kendiniz sağlayabilir misiniz..?
YapbozJodi Picoult · April Yayıncılık · 2009671 okunma
Resmen gerilim bir film izlemiş gibiyim şuan..inanılmaz bir roman..bu kadının zekası beni öldürecek sanırım..okuduğum ikinci romanı ve tamamen diğer okuduklarımdan farklı konuları ele alıyor..tavsiye ediyorum okuyun..bütün kitaplarını okumayı hedefliyorum..dipnot: çocuğunuzu kimseye emanet etmeyin!!