Bir Aşk Hikayesi

Orijinal Adı:
The Bronze Horseman

2021 11. kitabı
Okunma: 23 Şubat 2021 16:49
Ne yazsam nereden başlasam yine bilemiyorum. Aslında zaten bu kitaba yorum yazmayı pek düşünmüyordum. Çünkü kitap çok popüler ve zaten çok fazla yorum yazılmış hakkında. Ama hem okuduğum en uzun
2026 5. kitabı
Size Paullina Simons'ın Bronz Atlı kitabından bahsetmek istiyorum. Bu kitap, 1941-1943 yılları arasında Leningrad kuşatması sırasında geçiyor ve Tatyana ile Kızıl Ordu Subayı Alexander arasındaki yasak aşkı konu alıyor. Savaşın acımasız gerçekleri, açlık ve hayatta kalma mücadelesiyle harmanlanmış bir aşk hikâyesi arıyorsanız, tam size göre. Karakterlerin yaşadığı duygusal yoğunluk ve fadakârlıklar öylesine gerçekçi ki, okurken adeta o dönemde oradaymış gibi hissediyorsunuz. Yazar, özellikle Tatyana ve Alexander'ın ilişkine çok derinlik katmış ve hikâyeyi yalnızca bir aşk hikâyesi olmaktan çıkarıp, savaşın insan ruhu üzerindeki etkileri de gösteriyor. Evet, kitap biraz uzun ve detaylı; bazı bölümler gereksiz tekrarlara sahip gibi görünebilir. Ama inanılmaz akıcı bir dili var ve sizi sıkmadan, sayfaları hızla çevirmenizi sağlıyor. Eğer tarihsel kurgu ve aşkı bir arada sevenlerdenseniz, Bronz Atlı'yı kesinlikle okumanızı öneririm. Hem dönemin zorluklarını hissedebileceksiniz.
2019 10. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2019 20:16
Dur şimdi anlatacak ben :) Bu kitap ticari amaçla yazılmış bir aşk hikayesidir .. SPOİLER ciddi SPOİLER! !!
2026 15. kitabı
Okunma: 06 Mart 2026 23:54
Bu kadar geç okuduğum ama aynı zamanda da okuyup hemen bitirdiğim için gelen pişmanlık hissi.. çok güzeldi.. Tatya ve Şura çok sevdim sizi.. aşkınızı..
Bronz Atlı
2026 3. kitabı
Parçalandım.. Böyle bir kader, böyle bir savaş, böyle bir sadakat ve en önemlisi böyle bir umut. Gerçekten kalbim ağzımda bitirdim. Yüreğim paramparçaydı. Lanet olsun sana Dimitri. Senden nefret ederek bitirdim koca kitabı.
2020 185. kitabı
Paullina Simons- Bronz Atlı Bronz Atlı, Almanların Rusya'yı işgal ettiği 1941 yazından sonra on yedi yaşındaki Tatyana'nın hayatının bir daha eskisi gibi olmayacağını ve bütün kaosun ortasında Kızıl
BRONZ ATLI- PAULLINA SIMONS
·824 syf.·
2018 109. kitabı
Bronz Atlı hakkında ne desem bilemiyorum. O kadar şahane, o kadar etkileyici ve o kadar mükemmeldi ki... Bronz Atlı, adını Puşkin'in şiirinden alan bir kitap. 1941 Rusya'sında geçen, savaş, aşk ve
2017 76. kitabı
Okunma: 05 Eylül 2017 23:05
Kitabı bitirdikten sonra uzun süre elime alamadım, kitabı kendimden uzaklaştırdım. İçime öyle bir işlemiş ki kitap, gözüm kitabı bir yerlerden yakalasa gözlerim sulanıyor. Çok güzeldi, çok özeldi, çok narindi bu kitap. Tatyana ve Alexander... Ne kadar güzeldiniz siz öyle! Aşk, sadakat, sevgi, en önemlisi de inanç! Tek kelimeyle harikaydı.Bayıldım!
Tarih
·824 syf.·
2019 9. kitabı
1Ağustos2019 saat 02:40 Bu kitabı ömrüm boyunca unutmayacağıma dair kendime söz veriyorum. Çünkü bunu yapmam lazım... Hayatımda hiç böyle bir kitap okumadım. 560 sayfalık bu kitabın her satırını atlamadan okudum. Bu kitap bir aşk kitabıydı. Ama içinde her şey vardı. Savaş, açlık, ölümler, çaresizlik, umut, sevgi... Kitapta yasak bir aşk vardı. Tatya Aleksandr 'a aşık olmuştu fakat bilmediği birşey vardı ki ablası aynı adama çoktan aşıktı. Ne kadar kızsam da yargılasam da kabul ettiğim gerçek şu ki onlar gerçekten birbirlerine aşıklardı. Birbirleri için yaptıkları fedakarlıkları okumak yüreğime dokundu...
790 Kelimelik İncelememin Her Hecesini Hak Eden Kitap
2020 2. kitabı
Okunma: 04 Mart 2020 23:05
Merhaba Karşınızda Komünizm… İşin aslı bu kavram üzerinde sayısız yorum ve fikir görüşü bulunmakta, kısa ve tarafsızca özetlenebilir ki; ortak mülkiyete ve servetin gereksinime göre dağıtılmasına

Paullina SimonsYazar · 9 kitap
1963 de St. Petersburg da dogmuş ve daha çocukken ABD'ye göç etmiş. Eğitimini New York, Kansas ve İngiltere'de tamamlamış, Londra'da finansal alanda gazetecilik yapmış ve sonra da New York'ta bir televizyon için yapımcı olmuş. Şu sıralar Texas'ta yaşayan Tully, Red Leaves, Eleven Hours gibi best seller olmuş kitapları bulunan bayan yazar.