Bir Aşk Hikayesi

8.810 üzerinden
741 kişi
2021 11. kitabı
Okunma: 23 Şubat 2021 16:49
Ne yazsam nereden başlasam yine bilemiyorum. Aslında zaten bu kitaba yorum yazmayı pek düşünmüyordum. Çünkü kitap çok popüler ve zaten çok fazla yorum yazılmış hakkında. Ama hem okuduğum en uzun kitap olduğu için hem de yazmazsam çok içimde kalacağını fark ettiğim için bir şeyler yazayım dedim :) Öncelikle bu yorumumu kitabı okumayı düşünen biri görürse diye söyleyeyim: eğer kitabı alsam mı almasam mı diye düşünüp birilerinin çok sevdiğini görünce dur alayım, sonra kötü yorumları görünce aman yok almayayım diyen biriysen (benim gibi) ve bu türü de seviyorsan bence kesinlikle şans vermen gereken bir kitap. Ya da aşk üçgenlerini sevmeyen biriysen (yine benim gibi) kitabın bundan çok daha fazlası olduğunu bil. Yorumumu kısım kısım yazacağım sonuçta kitap 823 sayfa :) Yaklaşık 200 sayfa gayet akıcıydı ama biraz endişeliydim açıkçası. Evet, severek okuyordum ama çok bir şey olmamış gibiydi ve insanların bu kadar sevdiği ne olmuş olabilir diye düşünüyordum ki kitap tam oralarda başladı. Açlık, soğuk, Alexander'ın eve yemek getirmeye çalışması... Tamam buralardan daha fazla bahsedemeyeceğim yine aklıma geliyor yine duygulanıyorum Yaklaşık 200 sayfa bu şekilde ilerliyor ve kitabın ilk yarısı bitiyor. Birisi kitap hakkında yorum yazarken hiç uyarı vermeden çok önemli bir şeyin spoilerını verdiği için ilk yarının sonunu biraz canım sıkkın okudum açıkçası. Sonrasında ise benim birazcık kitaptan uzaklaştığım kısım geliyor. 520-640 arası (evet sayfa sayılarını aklımda tuttum) kitabın önceki kısımlarına göre çok durgundu. Bu nedenle o arada birazcık sıkıldım açıkçası. Tabii bunun benimle de ilgisi var, tam o sayfaları okurken hiçbir şey yapmak istemiyordum çünkü. Sonrasında kitabımız tekrar eski temposuna kavuşuyor ve son 50 sayfa geliyor. O sıkıldığım kısımlar yüzünden kitaptan
2026 5. kitabı
Size Paullina Simons'ın Bronz Atlı kitabından bahsetmek istiyorum. Bu kitap, 1941-1943 yılları arasında Leningrad kuşatması sırasında geçiyor ve Tatyana ile Kızıl Ordu Subayı Alexander arasındaki yasak aşkı konu alıyor. Savaşın acımasız gerçekleri, açlık ve hayatta kalma mücadelesiyle harmanlanmış bir aşk hikâyesi arıyorsanız, tam size göre. Karakterlerin yaşadığı duygusal yoğunluk ve fadakârlıklar öylesine gerçekçi ki, okurken adeta o dönemde oradaymış gibi hissediyorsunuz. Yazar, özellikle Tatyana ve Alexander'ın ilişkine çok derinlik katmış ve hikâyeyi yalnızca bir aşk hikâyesi olmaktan çıkarıp, savaşın insan ruhu üzerindeki etkileri de gösteriyor. Evet, kitap biraz uzun ve detaylı; bazı bölümler gereksiz tekrarlara sahip gibi görünebilir. Ama inanılmaz akıcı bir dili var ve sizi sıkmadan, sayfaları hızla çevirmenizi sağlıyor. Eğer tarihsel kurgu ve aşkı bir arada sevenlerdenseniz, Bronz Atlı'yı kesinlikle okumanızı öneririm. Hem dönemin zorluklarını hissedebileceksiniz.
2019 10. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2019 20:16
Dur şimdi anlatacak ben :) Bu kitap ticari amaçla yazılmış bir aşk hikayesidir .. SPOİLER ciddi SPOİLER! !! Bronz atlı'yı ; uzun süre aradım ve zor buldum bir çok yerden kulağıma çalınıyor ve dikkat çekiliyordu ..sonuçta içinde Rus olan herşeyi okuyan bir şahsiyet olarak "vay arkadaş ben ne kaçırmısım acaba " diye saç baş yolarak aradım ,yalan yok :) Fekat yolmasay_mışım iyiymiş "neyse":) Gelelim falso üstü falsoya Aleksander bi kere Rus değil Amerigan :) En sevdiğim isim olan Dimitri itin önde gideni :) Tatyana ki Romanov sülalesinde bile en muhteşem abla :) "bu kitapta Romanov bağlantısı yok " yaniltmiyim sadece isimden mutevellit söylüyorum .. Ne dedim ??? Tatyana hah :) kızım ben sana ne söyliim alık mı diyim ne diyim bilemedim ki .. Bak şimdi .. Tatyana çok sevdiği Aleksander a der ki "aman ablam sana çok aşık sen onun olmazsan yaşayamaz " buyur !! Cinnet hikayesi :) Aleksander de der ki ben seni seviyorum amma madem öyle ablan la evleniim:) Cinnet 2 :)) ay şiştim Dimitri sende öl inşallah :)) Kitaba neden inceleme yazıyorsun dersen :) arka plandaki Leningrad kuşatmasi sebebiyle kardeş .. ve meşhur Bronz atlı heykeli ile Puskin Leningrad kuşatması Almanların Barbarossa harekatı dahilinde dünyanın en uzun ve ölümcül kuşatması idi. . Iki buçuk yıl süren kuşatmada şehirdeki insan sayısı ciddi anlamda yok eden (takriben 1.5 milyon ölü ) ile sonuçlanan bir bombalama ve açlık şehri .. Kitap ta bu var ..ne kadar tayın ile kac gün yaşanacağı sabahın köründe bıçaklanma Pahasına kuyruklarda beklemeyi anlatmış kitap ve tabii soğuk artık yakacak hiç bir şeyin kalmadığı evler .. Mesela c vitamini eksikliğinden kaynaklı iskorbüt hastalığı var kitapta ,gözeneklerinizden kanamaya başlamak demek bu hastalık ..burnunun ,kulağınız değil artık parmak aralarızdan bile kan
2026 15. kitabı
Okunma: 06 Mart 2026 23:54
Bu kadar geç okuduğum ama aynı zamanda da okuyup hemen bitirdiğim için gelen pişmanlık hissi.. çok güzeldi.. Tatya ve Şura çok sevdim sizi.. aşkınızı..
Bronz Atlı
2026 3. kitabı
Parçalandım.. Böyle bir kader, böyle bir savaş, böyle bir sadakat ve en önemlisi böyle bir umut. Gerçekten kalbim ağzımda bitirdim. Yüreğim paramparçaydı. Lanet olsun sana Dimitri. Senden nefret ederek bitirdim koca kitabı.