Limon Çiçeği

Orijinal Adı:
Tully

2020 80. kitabı
Okunma: 10 Nisan 2020 02:18
Cok sevdiğim bir yazar olan Paullina Simons'un son kitabı  Limon Çiçeği'ni tanıtmaya geldim.   Tam 704 sayfalık bu kitabın yazıları da karınca duası gibiydi.  Yani yazarı cok sevmesem göze alıp okumazdım  sanırım . . Kitabımız bana göre bir aşk hikayesi degil, biyografik bir eserdir. Annesiz ve babasiz büyümüş kızımız Tully'nin hayati anlatılmış.  Kitap icin soyleyecegim en güzel şey 700 sayfanın su gibi akmasıdır. Kaleminin gücünü buradan anlayabilirsiniz aslında.  Göze carpan bir olay yok ama kitap su gibi akıyor.  . . Bu kitabı  cok sevdiğimi söyleyemeyeceğim ama dediğim gibi Bronz Atli sevdam sorgulanamaz, bu kitabı da okuduğuma pişman değilim, ama doğru bulmadığım cok olay vardı kitapta.  Yazarın ilk serisini sevdiyseniz ancak oyle şans verin bu kitabına.  Sakın yazarı bu kitabından okuyup değerlendirmeyin.  Önceliğiniz Bronz Atlı olsun.
2020 40. kitabı
Merhaba Az önce bitirdiğim, Pegasus Yayınları 'ndan bu MUHTEŞEM kitabı tanıtacağım. .... .... .... Sizler yazarı 'Bronz Atlı ' serisinden tanıyor olabilirsiniz, ancak ben onu ilk kez okuyorum. Ve karar verdim , o seriyi de alacağım.✌ . . Kitabımız 704 sayfa. Kapak fotoğrafı ile konusu oldukça uyumlu. Içerik olarak ise uzun soluklu bir kurgu. Dil olarak akıcı. Çevirmeni Zeliha Babayiğit 'e hatasız Türkçe'si için teşekkürler. ❤❤❤❤❤❤❤❤ Konusuna kısaca değineceğim. . . . Okuyacağınız bu kitapta insanların yaptığı hatalar var, şiddet var, şans var, kayıplar var, özlem var, hayaller var, tercihler var. . . . KONUSU Tully , fiziksel yaralarının duygusal yaraları ile yarıştığı bir hayat yaşayıp 14 yaşına kadar gelmiş bir kızdır. Babası o küçükken, erkek kardeşini alıp ; Tully ve annesini terk etmiştir. Hiç kimse tarafından sevilmediğini , özellikle bir erkeğin onu asla sevemeyecek olduğunu düşünüyordur. Hayatındaki en güzel günler, çocukluğundan beri iki kız arkadaşıyla geçirdiği günlerdir. Aşk acısına dayanamayıp , bir daha geri dönmemecesine onu terk eden , en yakın arkadaşı Jennifer ile Kaliforniya 'ya gitme hayalini aklından hiç çıkaramıyordur. Zamanla öyle bir dönem olur ki...neredeyse etrafındaki tüm erkekler Tully'i ister. Tully bocalayıp hatalar yapar, affedilir, tekrar hata yapar,arada kalır, seçimler yapmak durumunda kalır,,,. Tüm bunlar karşısında oldukça güçlü olan Tully, bir gün aşık olur. Aşkın o muhteşem şölenini tüm hücreleriyle yaşar ; sevginin ise güvenli kollarını zaten ezberlemiştir. Ama bir karar vermesi gerekir. Insan aynı anda iki kişiye aşık olabilir mi? Çok ağlayarak okuduğum ve kesinlikle önereceğim bir kitap oldu #limonçiçeği . . #pinarinkitapbahcesi #pinarhocaninkitaponerisi #pinarinetkinligi #izmir
Limon ÇiçeğiPaullina Simons · Pegasus Yayınları · 201979 okunma
Kitabi yarım biraktim. 280 sayfayi anca okudum. Insanin ruhunu sıkan ilerlemeyen sarmayan bir kitaptı. Zaman israfı kesinlikle. Bronz atlı kitap serisiyle asla kiyaslamayin. Bronz atlı serisi harikaydi ama bu kitabi tam anlamiyla hayal kırıklığı oldu benim için. Yorumlara bakarak almistim ama demekki boş yere fazla yükselmişim. Icinize sinmeyen kitapta olsa almayin. Okumayın benim tavsiyem.
2021 10. kitabı
Okunma: 06 Temmuz 2021 21:38
Yazarı Bronz atlı serisi ile tanıdım ve çok sevdim. Hikayeleri okurken resmen yaşatıyor… 712 sayfa nasıl bitti anlamadım :) Kısaca bu kitabın konusu: Tully nin geçmişi fiziksel ve duygusal yaralar ile doludur. Hiç kimseye güvenmez , hiç kimsenin kendisini sevebileceğine inanmaz, özellikle erkeklere, çünkü küçükken babası onu terk etmiş!! Hikayenin özünde böylesi yaralar almış birinin yaptığı hatalar, acılar, kararlar , kararsızlıklar, kısaca Tully nin hayatını okuyoruz. Ürpertici ve etkileyici…. Sevgisizlik hayattaki en büyük eksiklik, özellikle çoçukluk döneminde :(
Limon ÇiçeğiPaullina Simons · Pegasus Yayınları · 201979 okunma
Sadakatsizliğin ve genişliğin kitabını yazmışlar
·712 syf.·
2020 35. kitabı
MAHVOLDUM. Ters köşenin de böylesi... Öncelikle söylemem gerek Tully sen tam bir faciasın. Mahvetmedik insan bırakmadın. Kitap içinde ya da kitap dışında fark etmez. Herkesin sinirleriyle ve duygularıyla top gibi oynadın. Kanser oldum resmen. Gerçekten çok şanslı bir kızsın bu kadar şımarıklığı, umarsızlığı, bencilliği kimse çekmez. SPOİLER UYARISI BU KISMI ATLAYIN Jack sana çok üzüldüm çok. Bu hikayede yanan sen oldun biraz da. Hak ettin gerçi bilerek lades dedin. Robin senin ilgisizliğin, oyunların, işkolikliğin de beni hasta etti. Elimde olmasa da Tully’e hak verdim bazı konularda. Yanlış yaptı ama yanlışa düşme nedeni çoğunlukla da senden kaynaklıydı. Çocuğu tam altı yıl oyaladın, umut verdin, hayaller kurdurdun, çalıştırdın ve son anda tekmeyi vurdun. Son ana kadar aklın neredeydi be Tully? Elinde olsa iki ev açalım birinde Jack diğerinde Robin ve ailem kalsın, arada ben de Jack’te kalayım ama Robin’i de alayım diyecekti. Ama Robin kendini aldatınca neredeyse cinayet işleyecekti. Jenny meselesini söylemeye gerek yok. Robin’in bunları öldürmemesi mucize cidden. SPOİLER BİTTİ ////// Kitabı çok uzun sürede bitirme nedenim araya uzun bir sınav maratonu girmesi ve bu sırada yeni alınan kitap yığınları (merhaba ben kitap alma bağımlısı) arasında kaybolması. Yani kitabı unutmam. Sabah kitabı fark edip elime aldım ve yarısı bir oturuşta bitti. Gözlerimin dolduğu sahneler oldu, sinir krizi geçirdiğim sahneler oldu. Karakterlere küfür ettiğim kısım? İşte bu doluydu. Kitap beni resmen duygudan duyguya sürükledi. Savurdu savurdu attı. Şu an hislerim hiç ama hiç iyi değil. Aşırı kötüyüm. Çok mutsuzum. Gerçi bu kitap nasıl biterse bitsin mutsuz olacaktım ama bu son beni biraz daha mutsuz etti. Altı yılı (hatta daha fazlası) çalınan biri var ortada. Gel de acıma. Bir Bronz
2022 49. kitabı
Tam 704 sayfa... Okudum ama alın mutlaka okuyun diyemiyorum yazarın ilk okudugum kitabı bronz atlı serisi ile birlikte almıştım zorladı açıkçası.... Baş karakterimiz tully ve gerçek hayatta asla böyle bir karakter olabileceğine inanmadigim Robin in hikayesi
2016 129. kitabı
Okunma: 18 Ekim 2016 08:39
Paullina Simons'dan yine harika bir kitap daha okumanın keyfini yaşadım. Kitapda ki karakter son derece gerçekçi. Şimdiye kadar okuduğum en duygu dolu kitaplardan biri oldu. Yaşanan bir trajedinin insanların hayatlarını nasıl paramparça edip tekrar bir araya getirdiğini harika kaleme almış yine paullina simons. Bu tür kitap sevenler için kesinlikle öneririm.
Limon ÇiçeğiPaullina Simons · Kelebek Yayınları · 200279 okunma

Paullina SimonsYazar · 9 kitap
1963 de St. Petersburg da dogmuş ve daha çocukken ABD'ye göç etmiş. Eğitimini New York, Kansas ve İngiltere'de tamamlamış, Londra'da finansal alanda gazetecilik yapmış ve sonra da New York'ta bir televizyon için yapımcı olmuş. Şu sıralar Texas'ta yaşayan Tully, Red Leaves, Eleven Hours gibi best seller olmuş kitapları bulunan bayan yazar.