MAHVOLDUM. Ters köşenin de böylesi...
Öncelikle söylemem gerek Tully sen tam bir faciasın. Mahvetmedik insan bırakmadın. Kitap içinde ya da kitap dışında fark etmez. Herkesin sinirleriyle ve duygularıyla top gibi oynadın. Kanser oldum resmen. Gerçekten çok şanslı bir kızsın bu kadar şımarıklığı, umarsızlığı, bencilliği kimse çekmez.
SPOİLER UYARISI BU KISMI ATLAYIN
Jack sana çok üzüldüm çok. Bu hikayede yanan sen oldun biraz da. Hak ettin gerçi bilerek lades dedin. Robin senin ilgisizliğin, oyunların, işkolikliğin de beni hasta etti. Elimde olmasa da Tully’e hak verdim bazı konularda. Yanlış yaptı ama yanlışa düşme nedeni çoğunlukla da senden kaynaklıydı. Çocuğu tam altı yıl oyaladın, umut verdin, hayaller kurdurdun, çalıştırdın ve son anda tekmeyi vurdun. Son ana kadar aklın neredeydi be Tully? Elinde olsa iki ev açalım birinde Jack diğerinde Robin ve ailem kalsın, arada ben de Jack’te kalayım ama Robin’i de alayım diyecekti. Ama Robin kendini aldatınca neredeyse cinayet işleyecekti. Jenny meselesini söylemeye gerek yok. Robin’in bunları öldürmemesi mucize cidden.
SPOİLER BİTTİ //////
Kitabı çok uzun sürede bitirme nedenim araya uzun bir sınav maratonu girmesi ve bu sırada yeni alınan kitap yığınları (merhaba ben kitap alma bağımlısı) arasında kaybolması. Yani kitabı unutmam. Sabah kitabı fark edip elime aldım ve yarısı bir oturuşta bitti. Gözlerimin dolduğu sahneler oldu, sinir krizi geçirdiğim sahneler oldu. Karakterlere küfür ettiğim kısım? İşte bu doluydu. Kitap beni resmen duygudan duyguya sürükledi. Savurdu savurdu attı. Şu an hislerim hiç ama hiç iyi değil. Aşırı kötüyüm. Çok mutsuzum. Gerçi bu kitap nasıl biterse bitsin mutsuz olacaktım ama bu son beni biraz daha mutsuz etti. Altı yılı (hatta daha fazlası) çalınan biri var ortada. Gel de acıma.
Bir Bronz