2021 9. kitabı
Okunma: 01 Mayıs 2021 12:53
Sevdalım Hayat, Ömer Zülfü Livaneli'nin kaleme almış olduğu anı ve otobiyografi alanındaki okunması gereken kitaplardan biri. Bu tarz otobiyografik kitapları biyografik kitaplara nazaran daha kıymetli buluyorum. Biyografik kitaplar sadece araştırmalar sonucunda edinilen bilgiler ile x kişisi tarafından kalemi alınabiliyor iken otobiyografik kitapları kahramanın penceresinden onun ruh hâliyle deneyimleyebiliyorsunuz. Tabi ki otobiyografik kitaplarında kendi içerisinde dezavantajları olabiliyor. Sevdalım Hayat bazında örnek verecek olursak yıllar öncesinde yaşanmış bazı olayların tüm detay ve söylemleriyle aktarılabiliyor olması ve yazarın kendini bazı durumlarda devleştiriyor (ödülleri, eserleri, ünlü kişi veya dönemin insanlarının Livaneli hakkında ki olumlu düşünceleri vs.) hissi bir okur olarak bazı sayfalarda beni düşündürdü. Bunun dışında Livaneli'nin Türk ve Dünya yazarları arasında kalemini en sevdiğim yazarlardan biri olması Sevdalım Hayat'ı okumam için ilk motivasyon kaynağıydı. Kitabı okurken çoğu yerde üzülüp hayret ediyorken çoğu yerde Livaneli'nin başarıyla gururlanıyorsunuz. Ömer Zülfü Livaneli, çağının ötesinde bir usta olmakla birlikte her dönemin zamansız aydını benim gözümde. Bu sebeple onunla aynı dönemde yaşıyor olmaktan onur duyuyorum. Bir okuru ve seveni olarak kendisine uzun ömürler diliyor ve eşsiz eserleri için teşekkür ediyorum. Sevgiler
Sevdalım HayatZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 20125,3bin okunma