···Okunma: 01 Mayıs 2021 17:21 İncelemem 3 kısımdan oluşacak ilk yazar tanıtımı, ikincisi kitap hakkında yorumum, üçüncüsün de ise kitap hakkında bilgi vereceğim(kitabı okumayı düşünenler o kısmı okumayabilir.)
John Verdon:
John Verdon 1 Ocak 1942 doğumlu Amerikalı bir yazardır. Yazar olmadan önceki isi reklam şirketinde bir yöneticiymiş. İlk kitabı Aklından Bir Sayı Tut'u ilk kez 6 temmuz 2010 tarihinde yayınlamıştır. Eşi Naomi yazarın kitaplarına ilham kaynağı olmuştur. Serinin diğer kitapları: Gözlerini Sımsıkı Kapat, Şeytani Uyandırma, Peter Pan Ölmeli, Kurt Gölü, Fırtınada Yeneceksin.
Kitap hakkında ki yorumlarım:
Kitap gerçekten sürükleyiciydi ama basta yavas ilerleyip yarım bırakmama neden oldu. Bunun diğer sebebi ise aşırı ayrıntılı olmasıydı bu iyi bir şey aslında kitabın içindeymiş hissi yaratıyordu ama biraz fazlaydı. Yani en azından benim için öyleydi. Bana öyle gelmesinin sebebi okuyacak vaktim olması da olabilirdi malum sınavlar yüzünden kitaba pek vakit ayıramadım. Yine de iyi ki okumuşum. Güzel dersleri vardı. Önerir misin diye sorarsanız elbette öneririm, okunması gereken bir kitap.
Spoilerr:
Gurney, tam adı Dave Gurney emekli bir dedektiftir. Ta ki Mellery gelene kadar... Eşi Madeleine (Madeleine en sevdiğim karakterdir. Eşinden daha çok dedektiflik mesleğine uygun biri olduğunu... ben öyle düşünüyorum ) ile bahçeli güzel bir evde yaşıyorlar. Birgün Dave, Mark Mellery'den bir telefon alır ve kendisinin tehlike de olduğunu hissetmesini sağlayan bir mektup alır ve Dave'in yanına gider. Mektupta onu çok iyi tanıdığını yazmış ve eğer ona inanmıyorsa 0 ve 1000 arasından bir sayı tutup diğer zarfa bakması gerektiği yazıyordu. Mellery ise 658 sayısını tutmuştu. Zarfı açtığında şaşkına dönmüştü. Kim aklından tuttuğu sayıyı bilecek kadar onu iyi tanıyordu ki? ve mektupta 289,87 doları çek şeklinde göndermesini istedi ve Mellery de gönderdi. Başına ne geldiyse bu çeki gönderdiği için gelmişti...Kısa süre sonra Bir telefon geldi ve yine Mellery'den bir sayı tutmasını istedi ve tuttuğu sayı posta kuruşundaydı. 19'du, yine bilmişti... Kısa bir süre sonra Mellerynin ölüm haberi gelmişti. Boynu 14 veya 15 kez viski şişesiyle kesilmişti. Ve Mellery den sonra 5 kişinin de aynı şekilde öldürülme haberleri gelmişti...( Sonunu merak ettiyseniz kesinlikle okuyun çünkü olaylar yeni başlıyor :))
Keşkelerim:
Madeleine'den daha cok bahsedilmesini isterdim en az Dave kadar iyiydi.