Puan vermedi·176 syf.····Okunma: 01 Mayıs 2021 18:46 Reşat Nuri Güntekin kitapları, babamın kitaplığında yer alan ve ilk babam sayesinde okuduğum kitaplar olmuştur. Tanrı Misafiri, Çalıkuşu, Dudaktan Kalbe ve Acımak kitapları da benim için okuması oldukça zevkli kitaplar olmuştu. Sönmüş Yıldızlar kitabı, okuduğum Reşat Nuri kitaplarından farklıydı. Mektuplardan ve kısa hikayelerden oluşan bir kitap. Karşılıklı mektupları okurken "acaba burada bitti mi sözleri, birbirlerine ettikleri son söz bu muydu?" diye sorular sordum. Her hikaye her mektup hayatın içinden rastladığımız ama bizim için hikaye oluşturmayacak olaylardı. Yazarın kaleminde muazzam hikayelere dönmüş.
Kitabı okurken buradaki incelemelerde bahsedilen bir husus; Anadolu hayatı oldukça yalın bir tarzda okuyucuya aktaraması. Bu kitap özelinde değil Reşat Nuri'nin her kitabında bir Anadolu tahlili ile karşılaşırız. Kitapta kadın karakterlerin erkeklerden daha kötü huylarının olduğu gibi bir durum var. Fakat iyi bir inceleme ile aslında kadınların bu huylara çevresindekiler tarafından zorlandığını fark ediyorsunuz. Şuan Kitap için yoğun duygular yaşamasamda ileride hayatımın bir anında bu kitabı hatırlayıp "İyi bir kitaptı" diyeceğim. Bundan eminim.