2021 34. kitabı
Okunma: 01 Mayıs 2021 22:04
Selam kitap dostlarım. Benim için çok kıymetli bir insan olan sevgili @selvikansuva nın ilk kitabı #zişan ı okudum bitti. Kitabımız adaletin sarayı, adliye koridorlarındaki koşuşturmacanın içinde o mekanın asıl sahibi olan savcıları, hakimleri, katipleri, katibeleri ve görevli kolluk kuvvetlerini konu almış. Zişan küçük yaştan itibaren türlü acılar yaşamış, bunlara inat hayata karşı daha dik durmuş, asla kimseye boyun eğmemiş adalet sarayının güzeller güzeli katibesidir. Görev aşkını her şeyden üstün tutmuştur. Polis memuru Deniz hem çocukluk  hem de iş arkadaşı Zişan ı çok sevmesine rağmen ona olan hislerini bir türlü açıklayamaz. Savcı Alparslan ailesini hain bir saldırıda kaybetmiş ve intikam yeminleri etmiştir. Kendisine özel ve gizli bir ekip kurmak ister. Bunun içinde manevi oğlu yerine koyduğu Deniz ve hakkında duyduğu olumlu yorumlar sayesinde Zişan ile bir deneme yapmaya karar verir. Gelin görün ki Zişan' ı ilk gördüğü anda 60 yaşında olduğunu unutup genç bir delikanlıya dönüşür. Buradan neler çıktığı ile ilgili ipucu vermiyorum. Savcı Nadan (gargamel) , Savcı Erman, Nazlım, Nurşen,genç Hakim Yusuf bu kitapta hikayelerine konuk olduğumuz diğer karakterler. Adliye koridorlarındaki yüzlerce insanın derdinden sonra birde her kurumda olduğu gibi burada da yaşanan mobbing şiddeti var tabiki anlatılan. Makamının verdiği egoya güvenerek kadınları cinsel yönden taciz edenlerimi dersiniz, üstlük kıdemine güvenerek alttakileri küçük gören, aşağılayan amirlerimi dersiniz hepsinden bahsedilmişti.  Sürükleyici,  okuması kolay bir kitaptı. Veee öyle bir yerde bitti ki olurmu böyle yaaa dedim. İnşallah kitabımızın ikincisi de yazılmaya başlanacak. Şimdiden merakla bekliyorum. Arada Selvi Hanımı rahatsız edip küçük tüyolar isteyebilirim.
ZişanSelvi Kansuva · Karina Yayınevi · 20202 okunma