·136 syf.····Okunma: 02 Mayıs 2021 08:23 Komedi kitabı niyetiyle başlamıştım ama alakası yok. Okuduğum en kötü kitap sıralamasında başı cekeceklerden belkide. Yazarın fikirlerini desteklemek üzere türlü carpitmalar dayatmalara bir şeyler anlatma çabası, biraz araştırarak okuduğunuzda insanın içini sıkıyor. Kendince de geliştirmiş olduğu fikri toplumun en yaygın fikri olarak yansıtmaya çalışmış. Toplumun en büyük sorunu çıktığı yumurtayı beğenmeyen civciv gibi olmasiymismis. Birde bu herkes tarafından kabul gören fikir gibi sunuyor..
Ayrıca dikkatimi çeken. Aysun Kayacı ve Bekir Coskunun söylediği bazı kelimelere karşı tartışmak ve onları kendince vatan haini ilan ettiği kişilere cevap niteliğinde yazmış belli ki.
Abdullah Cevdet ten bahsetmiş kitabın bir bölümünde yazar. Gür sesle Ittihat ve terrakinin kurucusu diye başlayıp uzun uzadıya anlattığı bölüm ittihat ve terrakiyle ters düştüğü bölüme gelince sanki kulağa fısıldar gibi. Yine kürt teali cemiyeti faaliyetlerini anlatırken Damat Feritinde desteklediği İngiliz muhipleri cemiyeti bölümü fisiltiyla anlatılmış. Yine damızlık insan getirelim sözü üstüne baya baya durulmuş, bu söz üstünden baya Bi lincleme yapılmış fakat Avrupa dan tarımı geliştirmek üzere gocmen getirme fikrinin bu şekilde devsirildigi, damızlık insan getirelim dediğinin hiç birzaman kanitlanamadigi ve bu dedikodu nedeniyle siyasetten istifa ettiği de sessizce anlatılmış. Yine Jon Türker için Osmanlı Devletini yıkmak için faaliyet gösterdiğini yazmasına ya tarih cahili yada tarih bukuculerden biri olduğunun göstergesi. Hayatımın 10 dakikasını çaldı. Kesinlikle gözlerinizi yormaya değmez. Araştırınca gördüm ki yazarida fetodan hüküm giymiş şaşırmadım