2021 53. kitabı
Okunma: 02 Mayıs 2021 13:39
küçük odada her zaman ki gibi kahvaltısını yapmak için uyandığında karşısında bayan Grubach yerine memurları görürken hayret etmiş ,adeta küçük dilini yutmustu. Biri Josef K'ya iftira atmış olmaliydi, çünkü kötü bir şey yapmadığı halde bir Sabah tutuklandı.Hayatinin şokunu yaşamış ve bunun nedenini bir türlü bulamıyordu ,çünkü o kendi halinde, iç dünyasında yaşayan ,kimseye zararı olmayan,bir bankada şef olarak çalışan ve işini çok seven biriydi. Amcasının eline ulaşan bir mektupla durumu öğrenmiş olup yeğeninin yanına gelerek ona yardım edeceğini ve ona bir avukat tutup bundan sonra onun bu davayla ilgileneceğim söylerken,Josef ise duyguları ,aklı hatta artık hayatının sonuna vardığını sürekli düşünmeye başlar. Dava sürecinde önce bir tüccarla karşılaşır, daha sonra karşısına bir ressam çıkar ikisiyle sohbet etmeye başlarken ,endişeleri giderek artar ve artık iş hayatında etkilere maruz kalır. Bu dava neden açıldı, kimler açtı? Bütün hayatı sorularla geçerken bir gece iki kişi tarafından rehin alınır orada başına ne geldi ,kim onun canına kıydı derken bir de bakıyorsunuz kitap bitmiş elinizde ve siz halen etkisinde kalmışsınız. Çok güzel bir kitap gerçekten tavsiye ediyorum mutlaka okuyun keyifli okumalar
DavaFranz Kafka · Nilüfer Yayınları · 201563,8bin okunma