2021 34. kitabı
Okunma: 02 Nisan 2021 07:53
Yazarın genç yaşında #kadınaşiddet konusunda yazmış olmasını aşırı beğendim. Rüzgar adındaki kızımız başarılı ve hırslı asistan doktor olarak karşımıza çıkıyor.İş arkadaşları ile arasındaki başarı kapışmaları devam ederken bir de kapısına gelen notlar ile hayatı tepetaklak olur. Hayatına kafasında un torbasını patlatan adam Tuna ile romantik komedi tadında bir aşk ile devam ediyor kitap. (Tuna ve Rüzgar Mavi Gece kitabındaki yan karakterler bu arada. )Kapıya gelen notlar artık taciz amacıyla geldiğini anlar. Bu psikololojik şiddete devam eden notlara karşılık alamayan sapığı ona şiddet uygulamak gibi bir fiziksel girişimde bulunur. Olaylar daha da ateşlenir. İşine dikkatini veremeyecek kadar demoralize olan Rüzgar için aşkı Tuna desteğini hiç esirgemez ve taciz mesajları göndereni bulma yolunda adımlar atar. Devamını siz okuyun isterim , Rüzgar'ın yaşamaktan vazgeçmeden güçlü bir kadın olarak nasıl kaldığını. Rüzgar bu durumdan nasıl kurtuldu? Bu sapık kimdi? Kitap yer yer gülümsediğim, iş hayatındaki sıkıntıları ile göğsümde bir yumru hissettiğim ve onun psikolojik ve fiziksel şiddet yaşadığına şahit olurken sinirimin harap olduğu gençlik kitabı oldu.Mesajlar çok iyiydi. Bazı gereksiz detaylar vardı fakat gençlerin bunu sorun edeceğini sanmıyorum. Beni rahatsız eden bir detay var ki aynı sorun #mavigece adındaki kitabında da vardı; sürekli göz renklerine göre kahveler , elalar gibi betimlemeler okurken kulaklarımı tırmaladı diyebilirim. Okuyacaklara şimdiden keyifli okumalar dilerim. Sevilirken öldürülmemek dileğiyle
Rüzgara DokunmakK. Kübra Berk · Ephesus Yayınları · 20203,003 okunma