2021 11. kitabı
Okunma: 02 Mayıs 2021 16:01
Uzun zaman sonra bir kitap incelemesi ile karşınızdayım. Bülbülü Öldürmek kitabı ele aldığı konu beni gerçekten derinden etkiledi. Kitabın içeriği şu şekilde: Amerika'da bir Maycomb adlı ilçede, ayrımcılığın ve beyaz-siyah ayrımcılığının tavan yaptığı bir dönemde geçmekte. Hikayeye bu ilçede yaşayan Finch ailesinin küçük üyesi Scout gözünden bakıyoruz. Bir çocuk masumiyeti üzerinden hikayeye bakmak belki de bu romanın bu kadar ünlenmesinin nedenlerinden biridir çünkü insanlar ve kutuplaşma hakkında hiç bilgisi olmayan bir çocuk üzerinden olaya bakmak aslında yapılan ayrımcılığın boyutlarını göze sermekte. Scout ve kardeşi bu ayrımcılığa anlam verememektedir. Bununla beraber babaları bir siyahiyi savunmak üzere görevlendirilmiştir. Bu siyahiye yapılan haksızlık ve babalarının bu haksızlığa karşı çıkmasını konu edinen bu kitabı beğeneceğinizi inanıyorum. Topluma verilen mesaj bakımından son zamanlarda okuduğum en iyi kitaplardan biri. Bakış açınızı geliştireceğini düşündüğüm bu kitabı okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. İyi okumalar :)
Bülbülü ÖldürmekHarper Lee · Epsilon Yayınevi · 202088,6bin okunma