İncelemeye başlamadan önce Hristiyan olmadığımı belirtmemde fayda var.
Türkiye'de Hristiyanlık konusunda inanılmaz derecede bir bilgi kirliliği var. Hristiyanlık, dünyanın en popüler dini olmasına rağmen Türkiye'de sayıları oldukça az. Bu durumda 6-7 Eylül olayları, Ermeni tehciri gibi Hristiyan kesimin ülkeden çıkartılması etkili olmuştur. Bununla birlikte, bazı insanlar var ki kendi inançlarını yüceltmek için başkalarınınkini alçaltma peşindeler. Bu sebeple Hristiyanlığa iftira atıyolar. Ve ülkede Hristiyan sayısı az olduğu için ve seslerini pek duyuramadıkları için iftira attıklarıyla kalıyorlar ve istedikleri gibi at koşturuyorlar. Gerek İznik konsülü hakkında, gerek dört kitap hakkında, gerek üçlü birlik konusunda, gerek se de Hristiyanların diğer inançları konusunda kasıtlı olarak bilgi kirliliği yaratılıyor. Bunu bazen halk tabakası da yapıyor, okuduğumuz okulun din kültürü öğretmenleri de.
Bu bilgi kirliliğinin önüne geçmek ve Hristiyanlığı doğru bir şekilde anlamak için güzel bir kitap. Özellikle halk arasında yaygın olan yanlış bilgilere ve halkın merak edebileceği önemli konulara değinmiş. Sizden ricam hangi dine inanırsanız inanın araştırma yaparken tarafsız olun. Gerekirse müslümanları da dinleyin tabii. Fakat Hristiyanların neye inandığını öğrenmenin en temiz yolu zannedersem direkt kaynağından öğrenmek. Onların da tabii size dinlerini öğretirken mümkün olduğunca tarafsız davranmaları gerek.
Şuna da değinmek istiyorum. Müslümanlar empati yapmalı. Neden müslümanlar İslam'ı tebliğ ile yaymaya çalışınca bu sevimli ve hoş oluyor da, Hristiyanlar ya da başkaları bunu yapmaya çalışınca bu korkunç ve kötü oluyor? Herkes inancını anlatma ve yayma özgürlüğüne sahip. Hem yasal olarak hem mantık olarak.
Son olarak kitabın fiziksel yönüyle ilgili de bir şeyler söylemek istiyorum. Kitabın görünüşü oldukça şirin. Küçük bir kitap. Elinize çok güzel oturuyor. Yazı fontu vesairesi de insanın içini açıyor. Yani benim bu kitabı görünce okuyasım geliyor. Bu açıdan da takdir etmeliyim.
Esen kalın.