Puan vermedi·424 syf.····Okunma: 05 Mart 2021 13:39 Yazarın kalemi ile ilk defa tanıştım ve kendime kızdım neden bu kadar geç kaldım diye. Bilimsel tema içerisine sıkıştırılmış müthiş bir kurgu olmuş. İçerisinde aşk, entrika, polisiye, bilim, nörobilim, teknoloji ve bir çok öğretici bilginin harmanlandığı bu kitap muhteşem bir eser olmuş. Bu ay ikinci kitabı da okumak istiyorum ve üçüncü için sabırsızlanıyorum. Kitaba başladığımda ilk bölüm karışık geldi ve bir soyağacı çıkarttım. Kimin kim olduğunu anlamak için ama birkaç bölüm sonrasında karakterlerin yanında olaylara şahit olmuyormuş gibi benimsedim. İsim seçimleri o kadar özel ki okudukça anlayacaksınız.
Tesla ablası Meryam’ın eşi Perit tarafından aldatıldığını öğrenmesi kitabın başları diyebilirim. Meryam deliye dönmüş halde Perit’i cezalandırmak isterken yemek tasarımcısı gizemli ve yakışıklı Alef’in tuzağına düşmüştür. Spolier vermemek için bu kısmı atlamak istiyorum. Tesla arkadaşı İlias ve yakışıklı yer altı teknoloji mafyası Galen ve sağ kolu Devin ile birlikte ablasını aramaya başlar. Bu arama sırasında olaylar gelişir. Tesla kendi yolculuğunun ve öz benliğinin araştırmasına girer. Yolculuk sonunda kendini tanımadığını hatta yaşadığı hayatı sorgulamaya başlar. Kitap öyle bir yerde bitti ki ikinci kitap okunmadan olmuyor. Ayrıca diyaloglar arasında geçen bilgiler o kadar harika ki hayran kalmamak elde değil.