1. Kitap

Pia Mater

Serkan Karaismailoğlu

Pia Mater Konusu

PİA MATER, bir roman ancak bildiğimiz romanlardan çok farklı. Yazarın tanımlaması ile o bir Nöro-Roman. Bir sinirbilimci olan Serkan Karaismailoğlu daha önce yayımlanmış olan Kadın Beyni Erkek Beyni ve Beyinde Ararken Bağırsakta Buldum adlı kitaplarından sonra ilk defa bir roman denemesiyle okuyucunun karşısına çıkıyor. Ancak bu kitabında da gene bilim var. Bildiğimiz roman kurgusunun içine ustalıkla yerleştirilen bu bilimsel veriler, roman kahramanlarının eşliğinde bir hikâyeye dönüşüyor. Macera, bilim ve heyecanlı bir kitap okumak istiyorsanız PİA MATER tam size göre. Elma Yayınevi bir ilki daha buluşturuyor okuruyla; Serkan Karaismailoğlu ve Nöro-Roman… Nöro-Roman: Sinirbilimsel gerçeklerin, belli bir kurgu ve hayali karakterler eşliğinde okuyucuya sunulduğu bir roman türüdür. Adam bir türlü anlamıyordu. Beyin üzerine onlarca kitap ve araştırma okumuştu. Bu konuda kendisini önemli bir şekilde geliştirmişti ama gene de anlayamıyordu. Nasıl olur da bir başka insanı bu kadar net içinde hissedebilirdi ki. Onu gördüğü her an, sahip olduğunu sandığı bütün organlarının aslında ne kadar bağımsız ve başına buyruk olduklarını bir kez daha algılıyordu. Yıllardır beraber yaşadığı kalbi artık başkası için atıyordu, beyni desen çoktan olay yerini terk etmişti. Kendi hücreleri bile dinlemiyordu adamı. Bir insanın hücresi neden bir başkası için kendi vücuduna ihanet ederdi ki... Ama adam bir şeyden çok emindi. Tüm hücrelerinin kendisini terk edeceğini de bilse, onu gördüğü tek bir anı bile dünyada hiçbir şeye değişmezdi.
Tahmini Okuma Süresi: 12 sa. 1 dk.Sayfa Sayısı: 424Yayınlanma Tarihi: 30 Mayıs 2019Yayınevi: Elma Yayınevi
ISBN: 9786059367509Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Puan

8.610 üzerinden
4.708 Puan · 978 İnceleme

Pia Mater Yorumları ve İncelemeleri

Tümünü gör
Ayfer

Ayfer

@Ayferbes
·
26 Ocak 2021 20:56
10/10 puan verdi
¶¶Bir Afrika kabilesinde şöyle bir söz vardır: “Köyü tarafından sevilmeyen çocuk, sonunda o sevgi sıcaklığını hissetmek için köyünü yakar.”¶¶ "İlerle" demişti adam. "Sakın arkanı döneyim deme. Sadece İlerle." Arkanı döndüğün an her şeyin bitip hiçliğin başladığı an olacaktır.
395 etkileşim
Ceren Kilmen

Ceren Kilmen

@ceo8962
·
21 Haziran 2021 09:31
1/10 puan verdi
Kitabı okudum. Geldim merakla kitapla ilgili incelemeleri, alıntıları da okudum. kitabın neresi bu kadar sevildi çok merak ediyorum. Tesla, Meryam, İlias ve mafya babası çocuk. Kendimi zorladım ama yok. Sevilecek gibi değil. Nöroroman da bana göre tamamen ticari bir tanım. Kitapta duyup şaşıracağınız herhangi bir “nöro” bilgi yok. Köpekler insanlardan şu kadar kat fazla koku alır.. yumurta içerden çatlarsa hayat başlar ama dışardan çatlarsa ölüm olur.. vs. Bunlar klişe değil de ne? Kitap akıcı tamam, kolay okunuyor. Ama ne yeni bir şey söylüyor, ne de yeni bir bakış açısı katıyor. Bir de arkadaşlar lütfen yazarın, diğer yazarlardan alıntıladığı şeyleri sanki o yazmış gibi burda alıntı olarak paylaşmayın. Alıntıların nerdeyse tamamı bu yazara değil, farklı yazarlara ait. Zaten ben burda yazara değil, size kızıyorum. Bu kitabı koca ülkede bestseller yaptığınız için ve ünlü yazarların sözlerini bu kitaba ait gibi paylaşıp okuyucuyu yanlış yönlendirdiğiniz için.
199 etkileşim
Banksy

Banksy

@banksy
·
08 Ocak 2022 17:49
9/10 puan verdi
NOT : Kendinize bir ödül vermeyi düşündüğünüz bir gün mutlaka bu eseri alın :) Kadın beyni erkek beyni kitabıyla tanıştığım Serkan Karaismailoğlu, bu eserinde de duyduğum memnuniyeti bozmadı. Beğenilir paylaşılan alıntıların çoğu başka bir yazara ait olsa da kendi düşüncelerini bu nörolojik romana
135 etkileşim
aspenya

aspenya

@aspemya
·
28 Temmuz 02:08
Puan vermedi
Kitaba bir arkadaşımın önerisiyle başladım. Genellikle Dünya Klasikleri okuyan birisi olarak bu tarz bir kitabı beğeniceğimi düşünmüyordum. Ama beni çok şaşırtan bir seri oldu. Diğer kitaplardan farklı olarak sizlere kısa kısa bilgi veriyor olması çok hoş. Kitapta yer alan ve merak ettiginiz bilgileri araştırmanız için kaynakçaya da yer verilmesi çok mantıklı olmuş. Üstüne çok düşünülen derin ve güzel olan bir konuya sahip. Bu konu bir de nörolojik bilgiler ile birleştiğinde çok başarılı bir kitap haline gelmiş.
6 etkileşim
Smyrna

Smyrna

@_Smyrna35_
·
11 Temmuz 01:50
10/10 puan verdi
Pia Mater Üzerine; Kitabı hayatımdaki en özel insanla birlikte aldım. Bu bile aslında kitabı sevmem için geçerli bir sebep oluşturabilir. Aslında daha öncesinde bir arkadaşımdan aldığım tavsiyenin etkisi oldu kitap seçiminde. Eve geldiğimde kitabın arka sayfasındaki küçük harflerle yazılı
2 etkileşim

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 82.6
Erkek% 17.4
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Serkan Karaismailoğlu
Serkan KaraismailoğluYazar · 5 kitap
Lisans eğitimini 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi Biyoloji bölümünde tamamladı. 2009 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim dalından yüksek lisans derecesini almış olup halen aynı yerde doktora eğitimine devam etmektedir ve araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. Sinirbilim alanında, beyin cinsiyeti (kadın beyni – erkek beyni) başta olmak üzere çeşitli konularda çalışmalarına devam etmektedir. 2009 yılında ulusal fizyoloji kongresinde en iyi genç araştırmacı ödülünü almıştır. Bir tane uluslararası kitap bölümü olmak üzere çeşitli ulusal ve uluslararası dergilerde makaleleri bulunmaktadır. Sinirbilimin son bulguları ışığında, yaşamımızı doğrudan etkileyen birçok konuda, ilgilenen herkesi; anlaşılabilir, tartışılabilir, uygulanabilir ve en önemlisi de olabildiğince eğlenceli bir şekilde bilgilendirmeyi amaçlayan “Ortapia” projesinin kurucusu ve yürütücüsüdür. Youtube platformundaki Ortapia Serkan Karaismailoğlu kimdir? sorusuna ''Kendisi çok küçükken eve gelen kadın komşuların annesine sorduğu “bugün beyin için ne yaptın?” sorusunu tümüyle yanlış anlayıp (meğerse annemin babam için yaptığı yemeği soruyorlarmış) her gün beyin ile ilgili yeni bir bilgi öğrenme çabasıyla büyümüş ama halen çocuk olan bir yetişkindir. Her şeyi yapmaya çalışıp, hiçbir şeyi yapamamış olmanın verdiği hüzün ve hazla yaşamaktadır. Doktorasını Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı’nda “beyin cinsiyeti” üzerine üzerine yapmış olup halen aynı kurumda çalışmaya devam etmektedir. “Kadın Beyni Erkek Beyni” adlı kitabı 2015 yılında çıkmıştır. Ortapia projesinin kurucusudur. 2016 yılında TÜBİTAK desteği kapsamında “fizyopia” adlı teknokent şirketini kurmuştur.'' diyerek cevap veriyor.

Pia Mater Sözleri ve Alıntılar

Tümünü gör
Ö/E

Ö/E

@pastaca
·
08 Haziran 2021 12:54
dünyada aynı kitabı okumuş olan iki insan yoktur ..
2.613 etkileşim
☆• Buket •☆

☆• Buket •☆

@Buket_Sipahi
·
20 Temmuz 13:37
~ ❝ Acaba yeryüzünde gerçekten âşık olup beraber olabilen kaç kişi vardı... ❞ ~
266 etkileşim
☆• Buket •☆

☆• Buket •☆

@Buket_Sipahi
·
19 Temmuz 13:57
~ ❝ ...insan var oldukça yeryüzündeki en son canlı hücre yok olana kadar müzik varlığını sürdürmek zorunda. ❞ ~
274 etkileşim
☆• Buket •☆

☆• Buket •☆

@Buket_Sipahi
·
05 Ağustos 14:05
~ ❝ Her hatıraya eşlik eden muazzam bir acı vardı. ❞ ~
213 etkileşim
☆• Buket •☆

☆• Buket •☆

@Buket_Sipahi
·
01 Ağustos 15:59
~ ❝ Ne çok acı biriktiriyor insan.. ❞ ~
240 etkileşim

Pia Mater İletileri

Tümünü gör
🌿Merhabalar🌿 #188501228 E-KİTAPLAR Telegram E-kitaplar t.me/Pdf100000kitapa... Sayfama gelip bu iletiyi okuyorsan, bence kitap önererek yorumunu da ekleyebilirsin, şimdiden teşekkürler 🙏🙏 Her öneri birbirinden değerli benim için🥰 Değerli
"Kalp dediğin atıyor zaten, marifet ritmi değiştirebilen de.."
Pia Mater
Pia Mater