Puan vermedi·352 syf.····Okunma: 04 Mayıs 2021 01:17 Son günlerde dizisi ile de meşhur olan Gülseren Budayıcıoğlu'nun okuduğum ilk kitabı olan Camdaki Kız; psikiyatristimiz ve gelen hastalarının karşılıklı diyaloğu içerisinde geçiyor. Sıkıcı olmamakla beraber bazı bölümlerde büyük merak uyandırıyor. Okurken çok fazla edebi bir zevk duydum diyemem bu konuda biraz yetersiz kaldığını düşünüyorum. Karakterlerin hayatta yaşadığı güçlükler, sorunlar aldığı yaralar sebebiyle şu anda nasıl bir karaktere sahip oldukları güzel bir şekilde işlenmiş. Ve bazen okuyucunun acaba ben olsam ne yapardım, bu olaylar karşısında ne hissederdim gibi durup düşünmesine yol açacak bölümler mevcut. Hayri karakterinin kadınlara yönelik düşüncelerini okurken gerçekten hayretler içerisinde kaldım ayrıca buna karşılık yazarın bu durumu " Hayri'nin doğduğu andan itibaren büyüdüğü gördüğü ortamdan etkilenmesi onun bu şekilde olmasına sebep olmuş" gibi düşünceler kullanması tuhafıma gitti. Ne olmuş, nerede büyümüş neler görmüş, neler çekmiş olursa olsun hiçbir durum kimsenin karşısındaki kişiye şiddet uygulamasını gerektirmez, öyle bir hak vermez. Hayri'nin karşındaki ben olsaydım sanırım dayanamazdım birinin benimle bu şekilde konuşmasında. Neyse fazla uzatmayacağım psikolojiye ilgisi olanlar ve moral bozukluğu yaşayanlar için güzel bir eser. Herkese iyi okumalar dilerim.