2021 28. kitabı
Okunma: 02 Mayıs 2021 22:46
Kardeş internette bir video yorumunda beğenildiğini görüp aldığım bir kitaptı. Ne bekleyeceğimi çok bilmiyordum, kitaba başlarken çok bir fikrim yoktu, iyi ki yokmuş. Okurken kitabı ve karakterlerini anlamak öylesine güzeldi ki. Kardeş temel olarak babaları tarafından terk edilmiş olan Francis ve Michael isimli iki kardeş ve onların annesi hakkında. Francis'in ölümünden bir yıl sonrasına gidiyor ve yasın Michael ve annesi üzerindeki etkilerine şahit oluyoruz. Olaylar Kanada'nın maddi anlamda zorlanılan ve belalı bir mahalle olarak görülen Park'ta geçiyor. Kitabın anlatımını üstlenen Michael bizi çok kez geçmişe götürüyor dolayısıyla kendisini ve abisi Francis'i tanıma şansı bulmuş oluyoruz. Bunun yanısıra arkadaşları ile de tanışmış oluyoruz. İmkansızlıklar ve ırkçılık arasında sıkışmış bu iki kardeşin ve annelerinin öyküsü beni o kadar etkiledi ki kitabı elimden bırakmakta güçlük çektim. Gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim bir kitap. Yazarın henüz Türkçe'ye çevrilmemiş başka kitapları da varmış, umarım en kısa zamanda onlar da yayımlanır.
KardeşDavid Chariandy · Turkuvaz Kitap · 2019129 okunma