2021 23. kitabı
Okunma: 24 Nisan 2021 17:46
Nisan ayını geride bırakmışken favorilerime giren Maymun Yılı da şurada dursun. Bu yıl yeni tanığım yazarlardan Patti Smith ve kendisini okumak demek, onunla keyifli bir yolculuğa çıkmakla eş değer. Sanki adım adım onunla birlikte hareket ediyor ve zihnini en berrak haliyle özümseme olanağı elde ediyorsunuz. Her bir eseriyle bazen hayal ile gerçeğin iç içe geçtiği anları yaşatan ayrıca bol bol kahve ve farklı farklı yazarla, eserlere değinmeler ile doldu dolu bir yolculuk sunuyor. Bir orada bir burada bir yaşam süren ve hayatı olduğu gibi akışa göre yaşayan bir yazar benim gözünde Patti Smith şuana kadar iki kitabını okumuş dahi olsam severek devam edeceğim yazarlardan kendisi. Yazarın Çoluk Çocuk eseri en sevilen olmasına rağmen benim elimde olan iki kitabıyla tanımış olmam ve M Treni ile başlayıp Maymun Yılı ile devam etmiş olmamdan dolayı mutluyum. Ben yazarın öyle herkese hitap edeceğini düşünmüyorum fakat sevdin mi de tam anlamıyla sonuna kadar sevdiren bir karakter ve yazım dili olduğu görüşündeyim. Ben etkilenenler tarafında olmamın en büyük nedeni yazarın yaşama bakış açısını fazlasıyla sevmiş olmamla birlikte bahsi geçen kitaplar ve yazarları fazlasıyla seviyor olmamdan dolayı M Treni Haruki Murakami yoğunlukta iken Maymun Yılı'nın ise Bolaño ve 2666 eseriydi bunun dışında yine bolca kahve, bolca seyehat ve bolca altı çizilesi cümlelerle benim açımdan oldukça etkileyici bir eser oldu. Daha öncesinde değindiğim gibi kesinlikle tavsiyem diyemiyorum fakat en azından şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum belki de benim gibi etkileyici bir yaşama eşlik etmiş olursunuz
Maymun YılıPatti Smith · Domingo Yayınevi · 2020250 okunma