2020 56. kitabı
"Bir gün rahmetli annemle kavga etmiştim. Annem bağırıyor, beni dinlemek istemiyordu. Nihayet ben ona 'Siz beni anlıyamazsınız.' demiştim, 'Çünkü biz seninle apayrı kuşaklardanız.'Annem fena halde kızmıştı. Ben kendi kendime'Ne yapalım?'diye düşünmüştüm, 'Hap acıdır ama yutmak gerek.' Şimdi sıra bize geldi. Bizim mirasçılarımız da bize'Siz bizim kuşağımızdan değilsiniz, yutun bakalım hapı!' diyebilirler." Turgenyev'in başyapıtı olarak geçen bu kitap eski nesille yeni nesilin,modern değerlerle nihilist yaşamın çatışmasını anlatıyor. Ana karakterlerimiz olan Bazarov ve Arkadiy'nin zıtlıklar içerisindeki dostluğunu, fikir çalışmalarıyla birlikte hayatlarının gidişatını görürken aynı zamanda dönem şartlarında Bazarov'un fikirlerinin, zekasının ne kadar tepki çektiğini ve ana karakterlerimizin aileleri sayesinde iki farklı yaşam tarzını da okuyoruz. Okurken başlarda ağır gitsede kitap sonradan okuru kendine bağlıyor o yüzden gerçekten severek okuduğum kitaplardan.
Babalar ve OğullarIvan Turgenyev · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202556bin okunma