Kitap yorumum
2021 72. kitabı
Okunma: 06 Mayıs 2021 22:45
Çanakkale Savaşına gitmeye hazırlanan dalyan gibi üç genç; Osman, Halil ve Niyazi. Bu üç genç çok kutsal bir vazife ile görevlendirilmiştir ve onlara bir sandık emanet edilmiş. "Devlet geleneğimizde savaşlar başta olmak üzere her durum için tedbir almak esastır." deniliyordu kitapta. En değerli, en kutsal eşyalar bir sandığa konulurmuş. Acaba bu sandıkta ne tür eşyalar var? Bu üç gençten biri şehit, biri gazi oldu; bir diğeri de Niyazi... Bu gençlerden şehit olan kim, gazi olan kim? Bu sorulara cevap varıyoruz. Akıcı uslubuyla hem 1915 yılına, 1975 yılına ve 2005 yılına yolculuk yapılmaktadır. Kesinlikle okunmanızı tavsiye ederim dostlarım. Kitapla kalın dostlar #kitaptanalıntıları "Bizler azla yetinip çok mücadele ederek, çok zayiat vererek bu vatanı koruduk kolladık. Görevimizi yaptık. Gayri bundan sonra sizlerin vebaldir. Sahip çıkmak da boş verip atmak da sizin bileceğinizdir. Velhasıl bu vatan bizim size emanetimizdir." "Bu tenlerde bu canlar olduğu müddetçe bu sancak yerinde daima asılı olacaktır." Ölümün yüzü hangi şekilde olursa olsun soğuktu ve her ölüm insana kendi ölümünü hatırlıyordu. #kitapyorumu #okudumbitti #kitaptanalıntıları #arkakapak #eşzamanlıokuma #çanakkalekayıpsandık #zaferçetin #karinayayınevi #sayfa208
Çanakkale Kayıp SandıkZafer Çetin · Karina Kitap · 20219 okunma