···Okunma: 08 Mayıs 2021 15:49 İnsanlık var olduğu sürece evlilik de var olacak, peki doğru evlilik nasıl olmalı? Evlilik nedir, nasıl görmeliyiz, hayatımızda yeri ne olmalı?
Değerli psikolog Doğan Cüceloğlu bu eserinde, ilk insandan bu yana var olan bu kurumun nasıl güzel ve sağlıklı yürütüleceğiyle ilgili bilimsel araştırmalara, deneylere ve iyi ve kötü evlilik yaşamış birçok okur tarafından gönderilen mektuplara yer vermiş. Kitap her yaşamda ve yaşayıştan güzel örnekler barındırıyor. Kişinin kendisini ne kadar ayrı tutmaya çalışsa da aslında doğduğu, yetiştiği topluluğun bir parçası olduğundan bahsediyor. Evlenecek kişilerin belirlemesi ve anlaşması gereken çok önemli hususlardan bahsediyor.
Kitap genel olarak gayet akıcı ve sade bir dile sahip. İşlenen konular çok güzel ve faydalı konular. Konuların sırası güzel bir sırayla verilmiş ve kitapta hiç kopukluk olmamış. Kitabı çok faydalı ve anlamlı buldum. Evlenecek kişilerin birlikte bu eseri okuyup anlaşabileceklerini belki de ileride yaşayacakları çok büyük sorunları baştan engelleyebileceklerini düşünüyorum. Keyifli okumalar.