2021 12. kitabı
Okunma: 09 Mayıs 2021 16:33
Uçurtma avcısını an itibariyle okudum ve uzun zamandır okuduğum kitaplar arasında ufkumu genişleten nadir kitaplardan biri oldu. Dünyadaki savaş gerçeğini yüzüme tokat gibi vurdu. Bu tokat sadece bana değil dünyadaki zalimlikleri sessizlik içinde izleyen sana, bana ve bize vuruldu. Neden bu zalimliklere göz yumuyoruz, neden susuyoruz? Bence bunun tek cevabı var ''bencillik''. Özellikle gelişen internet dünyasında dünya ile alakalı her şeye anında ulaşabiliyoruz. Bu imkanları doğru kullanabilmek bizim elimizde. Kitapta geçen diğer konu ise DOSTLUK. Sizce dünyada hala ''gerçek'' dostluk kaldı mı? Bana göre çok az. İnsanlar çıkarlarına göre dostluk yapıyorlar ve bu beni gerçekten üzüyor. Hani deriz ya ''eskiden dostluklar ne kadar güzeldi'' diye işte bu sadece bizim ülkemiz için geçerli değil. Buradan kilometrelerce uzaktaki bir ülkede bunu bariz bir şekilde görebiliyorsunuz. Herkes eski dostlukları özlüyor ve bu kitapta hepimizin özlediği gerçek ''dostluğu'' görebiliyorsunuz. Umarım bir gün o güzel, çıkarsız dostluğu görürüz. Ha bu arada kitabı kesinlikle okumalısınız. İnsanın içindeki o saf duyguları -ihtiyacımız olanı- açığa çıkartıyor. Sevgiler, iyi okumalar. :)
Uçurtma AvcısıKhaled Hosseini · Everest Yayınları · 2024192,2bin okunma