Puan vermedi·112 syf.··Beğendi
···Okunma: 01 Ocak 2021 22:23 SPOİLER!!
Yazarının şahit olduğu, gerçekten yaşanmış bir cinayetin kitabı Kırmızı Pazartesi. Sonunun nasıl biteceği taa en başından belli. Hatta kitabın kapağı o kadar çok içeriğini açıklıyor ki, böyle bir kapağa gerek varmıydı bilmiyorum. Ama buna rağmen kitap kendini okutturuyor. Tüm olacakları tahmin etmenize, sonunun nasıl biteceğini bilmenize rağmen bu kitap kendini okutturuyor. Bu da yazarın kurgusunun ve anlatımının ustalığından kaynaklı. Sonunun nasıl biteceğini bilmeme rağmen bir türlü kabullenemedim bu sonu. Karşıma çıkan her karaktere lütfen sen engel ol demekten alamadım kendimi. Ama ne yazık ki kimse engel olmadı. Göz göre göre ölümüne yürüdü Santiago Nasar.. Gerçekten suçlu mu değil mi, iftira mı yoksa doğru mu sorgulamadan hayatı elinden alındı. Aslında katillerde bu cinayeti işlemeyi o kadar geciktirdiler ki, sanırım derinden hissettikleri vicdanlarıydı bunu geciktiren. Ama toplumun beklentileri, namuslarını temizleyince suçsuz sayılacaklarını düşünmeleri gibi nedenler vicdanlarını susturdu. Peki Santiago Nasar'ı öldüren sadece bu kardeşler miydi, tabiki hayır. Öldürüleceğini bile bile sessiz kalan bütün kasaba halkı bu cinayete ortak oldu.