Biz Kadınlar
2021 11. kitabı
Okunma: 09 Mayıs 2021 23:28
Kitap beni aldı bambaşka yerlere götürdü. Soluksuz okudum. Nasil olurda kadınların kazanılmış hakları elinden alınır????? Kadının adının olmadığı coğrafyada yaşayan bir kadın olarak bu kitapta tanıdık geldi yaşadıkları bana. Bir kadın evli ama çocuğu olmadığı, evlenmediği, çalıştığı, çalışmadığı, tek çocuk yaptığı, 3 çocuk yaptığı vb. Her sebepten sonsuz eleştiri alabiliyor. Sanki hayatımız herkesin duygu ve görüşlerine açık. Kitap doğurmayan eşlerin yerine doğurgan damızlıkların gelerek kullanılması, ve toplumda çok şeyin artik yasak ve tabu sayılması anlatılıyor. Bir takım olaylarla ülkede herşey ters düz oluyor. Tabiki ataerkil bir yaklaşımla, din kullanarak İlk önce kadınların haklarını özgürlüklerini kısıtlıyorlar. Doğurganlık bazı sebeplerden dolayı iyice azalmıştır. Ve az sayıda doğugan kadin artik sadece doğurmak üzere eğitilerek karı kocanın arasına 3cü kişi olarak dahil ediliyor. Bu gerçekten kabul olacak birşey değil. Ama tabiki gerçek hayatta görmediğimiz ve yabancı olduğumuz bir durum değil. Kitabın akıcılığı anlatım şekli beni içine aldı. Hiç zorlamadı. Severek okudum. Tavsiye ederim. Elimizden anlamadan giden ozgurliklerimize haklarımıza sahip çıkalım. Tüm dünya kadınları olarak Asla yalnız değiliz ve yalnız yürümeyeceğiz.
Damızlık Kızın ÖyküsüMargaret Atwood · Doğan Kitap · 201914,6bin okunma