2021 9. kitabı
Okunma: 09 Mayıs 2021 23:49
"İnsanlar anlamadıkları her şeyin nedenini tanrıya bağlarlarsa, tanrısal işlerin sonu gelmez" Kozmos; dönemin en parlak bilim insanlarından biri olan Carl Sagan’ın belgesel serisidir. Kitap, daha sonra o belgeselden yola çıkılarak kaleme alınıp 13 bölümlük esere dönüştürülmüştür. Anlatımı yalın ve anlaşılırdır. Bilimsel konulardan uzak olan birçok insanın anlamakta zorlanmayacağı bir eserdir. Bilgileri unutmamak ve pekiştirmek adına belgeselini daha sonra izlemeyi düşünüyorum. Hatta yapabiliyorsanız belgeseli ve kitabı bölümlerine göre uyum içinde götürebilirseniz çok güzel olur. Kitap bizlere; Bilimin Tarihsel süreci, İnsanların gökyüzü ile imtihanları, Nikolas Kopernik, Johannes Kepler, Isaac Newton gibi bilim insanların hayatlarından kesitleri, antik çağlardaki düşünürlerin bilime katkıları, gezegenler, yıldızlar, kuasarlar, ışık hızı, farklı boyutlar, evrenin oluşumu, gibi birçok konularda sizlere bilgi aşılayacaktır. Popüler bilim kitaplarını seviyor iseniz zaten okumuş olabileceğinizi düşünüyorum. Bu alana yabancı iseniz su çok güzel gelsenize ? :)
1000k
Kozmos - Evrenin ve Yaşamın SırlarıCarl Sagan · Altın Kitaplar · 20227,1bin okunma