Kral Kaybederse..
Gülseren Budayıcioğlu
Narsizm ve bağımlı kişilik kombinasyonunu çok güzel harmanlamış ve bağlantılar çok güzel kurulmuş. Her şeyin birbiriyle bağlantılı olduğu adeta prototip bir evren kurmuş yazar romanında.
Aslında kişinin tüm probleminin kendini inşaa olduğunu ve bunun için de ilk adımın kişinin kendini anlaması ve kendini gözlemlemesi olduğunu, anlatıyor ve İncelemede kendi fikirlerimden çok, kitaptaki sonsöz bölümünden benimsediğim birkaç alıntı yapmak istiyorum. Böylesi daha hoş ve doğru olacak diye düşünüyorum.
Sigmund Freud, bundan yüz yıl önce bilinçdışı süreçlerin, biz hiç fark etmeden düşünce ve davranışlarımızı etkilediğini, adeta kaderimizi yazdığını söyledi. Yıllardır öyle hikayeler dinliyorum ki, Freud’a hayranlığım bunları dinledikçe giderek artıyor. Aslında kaderimizi, dünyaya geldiğimiz günden itibaren yaşadıkça doldurduğumuz bilinçdışımız yazıyor. Tanrı, belki de kaderimizi bize yazdırıyor.”yine etkileyi bir kitap önerisiydi,sonsuz teskkur ederi