·272 syf.····Okunma: 11 Mayıs 2021 01:12 Oscar wilde'ın tek romanı olma özelliğini taşıyan ''dorian gray'in portresi'' wilde'ın da bellirttiği üzere; çevresindekilerin 'roman yazamazsın' iddiaları üzerine kısa sürede yazdığı romanıdır. Kitapta esas karakter dorian ile dostları basil ve henry ' i anlatıyor. Oscar wilde bu karakterler için: "basil hallward ben olduğumu sandığım kişidir; lord henry dünyanın ben sandığı kişidir; dorian ise benim olmak istediğim kişidir, belki başka bir çağda..." diye not düşüyor. Konusu ise saf bir ruha sahip olan dorian gray'in güzellik ve gençlik uğruna şeytani bir ruha bürünmesi anlatılır. dorian gray'in isteği (daima genç ve güzel olmak) gerçekleşir. Ama her şeyin bir bedeli vardır ve bu bedel bazen ağır bir biçimde ödenir.Dorian gray'in saf ve güzel portresi, dorian gray'in şeytani ruha bürünmesi ile zamanla çirkinleşip şeytani bir hal alır.. Beni uzun zaman etkisinde bırakacak romanlardan biri, okudukça düşündüren; düşünürken tekrar okutan cinsten yoğun bir anlatımla ele alınan nefis bir yapıt. Sevdiğim bir okurun Kitabı okumamda ki süreci hızlandırması,ve tavsiyesi üzerine okuduğum bir kitaptı.. Mutlaka tavsiyede bulunacağım romanlardan biri olacak benim için. İyi ki tanıştım bu güzel eserle ve iyi ki çok ince ufukları da görebildim..
İyi okumalar