2021 76. kitabı
Okunma: 12 Mayıs 2021 08:58
Eser "Kanadı Kırık Kuşlar" kitabının devamı. Ailenin 4'üncü nesil ferdi Esra'nın, sevgilisi Tarık'ın yaralı olarak Mardin'de hastanede olduğu bilgisini alması ve Mardin'e gitmesi ile başlayan ve bunun sonrasında gelişen olaylar hikaye edilmekte. "Son" isimli eserde de Esra yine ana karakterlerden ve bu kitapta anlatılanlardan sonraki dönemde başına gelenler hikaye edilmekte (Tabi arada benim henüz okumadığım başka bir kitap yoksa). Eserle ilgili diğer incelemelerde gördüğüm kadarıyla, kitabın kötü bir polisiye roman olduğundan bahseden birçok okur olmuş. Kitap, "Kanadı Kırık Kuşlar" kitabı okunmadan, kitapta anlatılan olayların öncesi bilinmeden okunduğunda, esere bir polisiye roman gözüyle bakılabileceğini anlıyorum. Böyle bakıldığında da polisiye roman olarak yetersiz olduğunu değerlendirmiş birçok okur. Ama kitaba polisiye bir romandan ziyade Schlimann ailesinin ve o ailenin son ferdi Esra'nın hikayesinin devamı olarak bakmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum. Ben beğendim ve zevkle okudum. Herkese tavsiye ediyorum (Tüm seriyi).
KördüğümAyşe Kulin · Everest Yayınları · 20178,1bin okunma