2021 63. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2021 20:21
İtalyan yazar Alberto Moravia, Düzen Adamı’nda normalliği sorguluyor. İlk önce baş karakterin çocukluğunu okuyor ve çocukluğunun onu nasıl bir birey haline getirdiğine tanıklık ediyoruz. Yetişkinliğinde arka plana Mussolini dönemi İtalya’da yaşananları da koyuyor yazar ve normal olma tutkusunun peşine düşen karakterin başından geçenleri okuyoruz. Moravia, her şeyden önce karakter oluşturmada muazzam bir başarı göstermiş, üç boyutlu bir karakter yaratmış ve onu psikolojik düzlemde çok başarılı bir şekilde analiz etmiş. Normalliği irdelerken, cinsel tercihlerden sosyal ilişkilere ve partizan davranışlara kadar geniş bir yelpazede yapmış bunu. Partizan davranışların psikolojisini çok gerçekçi irdelemiş. Hangi insan neden belli bir siyasi tercihe yönelir ya da partizan nasıl olur, muazzam bir kurguyla ve çok gerçekçi karakterlerle işlenmiş. Kurgusundan karakterlerine, psikolojik tahlillerinden siyasi arka planına, her şeyiyle muhteşem bir roman. Son zamanlarda okuduklarım arasında en sevdiğim eser oldu. Yıllar önce filmini de çok beğenmiştim ama kitabı daha da güzelmiş.
Düzen AdamıAlberto Moravia · Kolektif Kitap · 2019458 okunma
1.083 Gösterim