Başlık biraz çöpçatan dursa da; yazarın ve çizerlerin bu camiaya ne kadar kaliteli eserler bıraktığını bilirseniz başlığa aldırmadan alırsınız, keza ben öyle yaptım.
64 sayfalık bu eser kısa da olsa, o kadar büyük konuları küçültüp kısaca değiniyor ki, sonrasında bir 64 sayfalık hayali boş defter doldurtur kişiye. Türkçe bilgi neredeyse yok denecek kadar az bu esere, bu yüzden bir üstünkörü bilgi vereyim istedim. Kısacık bahsedeyim.
Enn ve Vic adındaki iki arkadaş, davet edildikleri partinin adresini kaybettiklerinden, gidecekleri yeri bulamamıştır. Uzaktan müzik sesini duydukları ve onu takip ederek vardıkları, aslında hiç davetli olmadıkları bir partiye katılırlar. İçeride insanlar, öğrenci değişim programıyla yurtdışından gelmiş ve birbiriyle hiçbir bağı bulunmayan kimselerdir. Çoğu kendini müziğe kaptırıp dans etmektedir. Bir kısmı da müziği umursamayıp uzaklara dalmakta ya da bu tempoya yabancı hissedip uzaktan izlemektedir.
Yazarın hayat betimlemesi aslında tam olarak burada başlıyor. Sonrasında bu betimlemesi üzerine, daha önce partilerde deneyimi olmayan bir genç olan Enn üzerinden, kadınları ve ilişkileri yorumlar yazar.
Enn kadınlarla konuşmaya ölümüne çekinmektedir. Zaten ''kadınlar erkeklerden erken büyür'' klişesinden yola çıkarak kendini iyice yabancılaştırmış bir ergendir.
Arkadaşı Vicc ise öyle değildir, tavsiye olarak sadece ''konuş onlarla'' der. Bu tavsiye üzerine bir şekilde çekinerek yola koyulan Enn, farklı kadınlarla tanışmaya ve konuşması bir şekilde sonlandıkça, farklı kadınlarla konuşmaya devam eder. hepsinin aslında bambaşka dünyaları olduğunu keşfetmeye başlar, hepsi başka dünyalardan gelmiş, başka bakış açılarına sahip kimselerdir.
Bu temele kurulmuş eser, kendince derdini anlatıp sonra güzel bir sona bağlar, ve üzerine siz düşünmeye başlar, mesajları anlamaya çalışırsınız.
Çizer kardeşler Fabio Moon ve Gabriel Ba için ise diyecek sözüm yok, çok iyiler çizimlerinde, sulu boya çizimlerine çok yakışıyor, eserin renk paleti de çok iyi. Bu adamların eserlerine/çizimlerine ayıla bayıla bakıyorum. Kendilerinin diğer eserlerine ayrıca bakabilirsiniz.
Partilerde Kızlarla Nasıl Konuşulur