Çöplük / Andy Mulligan
2021 17. kitabı
Önemli görmediğimiz ve değer vermediğimiz şeyleri atarız ihtiyacımız yoktur çünkü. Ancak bir başkasının ihtiyacı olabileceğini hep unuturuz. Hangimizin aklına geliyor ki atıklarımızla belki bir ailenin karnını doyurabileceği? Hiçbirimizin. ~ Çünkü atıklarımız değersizdir adı üstünde. İşte üzerine kafa yormayacak kadar önemsemediğimiz o atıklar, onların gözünde çok değerliydi. ~ Ailesiz, evsiz çöplükte yaşayarak ve çöp ayrıştırarak geçimlerini sağlayan 3 küçük çocuk... Raphael, Gardo ve Sıçan. Ortaya çıkan gizemli bir çanta… Cüzdan, harita, anahtar ve bir fotoğraf… ~ Kitapta üç küçük çocuğun adaletsiz olan dünyaya karşı kendi adaletlerini nasıl gösterdikleri anlatılıyor ve biz okuyuculara cesaretlerini takdir etmek düşüyor. ~ Aslında kitapta eleştirilebilecek birçok şey var ancak hiçbiri beğenmemeniz için yeterli bir sebep değil; sürükleyici anlatımı, hızla gelişen olayları ve hangisini daha çok sevdiğinizi seçemediğiniz karakterleri ise kitabın rafınızın bir parçası olması için yeterli. ~ Çöplük’ün en sevdiğim yanı her bölümü başka bir karakterden dinliyor olmamız, böylece karakterlerin bakış açıları ve düşünceleri hakkında kendi çıkarımlarınızı yapabiliyorsunuz. ~ Sizi çok yormayacak, farklı ve sürükleyici bir kitap arıyorsanız; Çöplük tam size göre… ~ Ne zaman adalet terazisi eşit olacak? Zengin, fakir, çocuk, genç, kadın, erkek demeden. Fakirler hep susturulup ellerinden daha fazlası alınıp karın tokluğu için yaşamak zorunda mı bırakılacak? Yaşamak mı bu? Umuyorum ki terazinin dengesiyle oynayanların sonları hep Jose Angelico gibi olacak. Ona ne mi oldu? Okuyup öğrenebilirsiniz:) ~
ÇöplükAndy Mulligan · Tudem Yayınları · 20154,308 okunma