2021 1. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2021 00:00
Öncelikle merhabaa :) Bu inceleme benim bu platformdaki ilk incelemem olacak dolayısıyla çok mutlu ve heyecanlıyım. Bu seri abartısız benim şu ana kadar okuduğum en iyi seriydi diyebilirim.Ayrıca kesinlikle bir an bile şüpheye düşmeden bu seriyi herkesin okumasını tavsiye ediyorum. Hele ki bilim kurgu romanlarına ilginiz varsa kesinlikle okumalısınız. Kurtuluş, serimizin son kitabı ve ikinci kitabımız ''Kaçış'' ile birlikte serideki favorilerim. Elbette ki ilk kitabı da beğendim ancak iki ve üçüncü kitapta olayların hızlanmasıyla gerçekten ayrı bir boyuta ulaştı ve çok etkilendim. Üstünde durmak istediğim çok önemli bir nokta var ki o da kesinlikle yazarın betimlemeleri. Bence özellikle bilim kurgu kitaplarında anlatılan ortamın sağlam bir şekilde yansıtılması gerekir ki okur aklında güzelce canlandırabilsin. Bu bakımdan gerçekten yazara hayran kaldım diyebilirim. Okurken zorluk çekmeden film seyrediyormuş gibi gözümün önünde belirdi anlatılanlar. Baş karakterimiz Em'den kendimde bazı parçalar buldum ve bu onu daha çok sevmeme neden oldu diyebilirim. Baş karakter dışında diğer karakterlerle de oldukça bağ kuruyorsunuz. Kurgu ise muazzamdı. Şu ana kadar okuduğum bilim kurgu romanları arasında açık ara en iyisiydi. Bu kurgu herkesin harcı değil gerçekten. Fakat kitabın bu kadar kaliteli olmasına karşılık sonunu hiç sevmedim. Bu kadar güzel kurguya bu son... Ters köşe yapmak istemiş gibi ama bence bu şekilde olmamalıydı. Kendimi, hızlıca koşarken bir duvara yapışmış gibi hissettim. Ama ne olursa olsun mutlaka okunması gereken bir seri diyorum :)
KurtuluşScott Sigler · GO! Kitap · 2018490 okunma