2021 7. kitabı
Türk edebiyatı gerçek anlamıyla bakmayı değil görmeyi bilenler için gerçekten bugünle bağını hiçbir zaman koparmıyor . Bu eserde de Yaşar Kemal bugünden bağımsız olmayan bir konuyu, paranın toplumumuzdaki hakimiyetini gözler önüne sermiştir. Her bir satırda , her bir sayfada bu defa çeltik ağalarını yenecekler diyerek nefes aldım . Sonunu asla kabullenmeyişimin bu eseri bitmiş kabul etmeyerek içimdeki direnişi de beslediğimi düşünüyorum. Bugün görünmeyen bir şekilde parası olanın gücünün yettiği bir dünyada yaşıyoruz. Görünmeyen dememin sebebi ise görmememizden dolayı değil , bunun göze sokulmadan üstünlüğünün kurulmuş olmasından kaynaklanıyor. Topluma empoze edilen bu durum ise çeltik ağalarına yaşam alanlarını satan köylüler kadar normale indirgenmiş oluyor. Bizler bugün kapitalist düzene dur demediğimiz her anda aslında yaşam alanımızı satarak kendimizi kitabı okurken eleştirdiğimiz köylülerden ne kadar da uzak tutuyoruz. Ne yazık! Okumaya binlerce neden bulunacak ve milyonlarca iyi ki ile rafa kaldırılacak bir eser sizleri bekliyor kitapseverler.
TenekeYaşar Kemal · Yapı Kredi Yayınları · 201712,4bin okunma