···Okunma: 16 Mayıs 2021 16:44 Çok değerli kitap dostumun bir hediyesi olduğundan mıdır, bu konulara ilgim olduğundan mı bilmem ama keyifle okudum.
Çocukluğumuzun ve bu dönemdeki ana-baba tutumlarının ileriki yaşımızda bütün ilişkilerimize etki ettiğini kabul ediyoruz artık. Reddedici, aşırı koruyucu, aşırı ilgisiz, aşırı beklenti içinde olan ana-babanın çocuğuna yaptığı kötülüğü gösteren bir ekran olabilse keşke. İnsanın iç dünyası aşılmaz bir duvar gibi zırhlarla örülü olduğundan ana-babalar yaptıkları hatanın nelere mâl olduğunu çoğunlukla farketmez ve işin kötüsü hata yaptığının farkında değildir. Çünkü o da yaklaşık aynı kodlarla büyütülmüştür ve yetiştirdiği çocuk da yetişkinlik döneminde davranışlarının, hayatındaki boşluk hissinin, anlamsızlığın sebebini anlayamayarak hemen hemen aynı çizgide gidecektir. Ne yazık kı bu kısırdöngü şaşmaz şekilde tekrarlanacaktır.
Okurken kendimi, çevremdeki kişileri tek tek değerlendirebileceğim davranış kalıplarıyla karşılaştım. Yaptığım bir davranış, gösterdiğim bir tepkinin sebeplerini anlayabildim, daha açık görebildim.
"İnsan Olmak" insanı anlamaya dair okunması gereken bir kitap. Fakat sorunları sebepleriyle gözler önüne serip, sizi yine sizinle baş başa bırakan bir insan bilimi kitabı. Bilim dediysem sakın gözünüz korkmasın gayet sade, açık, anlaşılır bir dile sahip.
Keyifli okumalar...