Borç
Bugün sevgili iş arkadaşım @ebrars.books moderatörlüğünde, #EbrarİleOkuyoruz ve #EbrarsBookworms etkinliği ile okuduğum, @herdemkitapyayin tarafından yayınlanmış olan, yazar @dr.didemyuzugullu kaleminden #borç kitabı ile geldim. Polisiye romanları büyük bir tutku ile okuduğumdan hiç mi hiç uzun sürmeyen bir okuma süreçinde bitirdim kitabı. Tabii bunda yazarın üslubu ve yayınevinin titiz çalışmasının büyük katkısı var. Kapağı ise hiç abartmadan söylüyorum ki sade ve gözü yormaktan kaçınılmış bir güzellikte. Çünkü incisini saklayan bir istiridye gibi asıl mücevher içerisinde. Kırmızı tonunun ve kitabın yüzeyinin dokusu nedense ayrı bir hoşuma gidiyor, keşke bu kadar çabuk rafa kalkmasaydı diyorum.
Konusu nedir?
Ayberk pazar sabahını göremez zira gece yatağında öldürülmüş ve yanında uyanan sevgilisi hiçbir şey hatırlamaz. Annesinin yanından dönen eşi Neşe tarafından bulunun Ayberk polislerin kafasında bir soru işareti bırakır. Çünkü Ayberk bir gün önceki olarak bulunan iş ortağının eşi ile aynı yöntem ile öldürülmüştür. Sorguların başlaması ile kafalar karışır. Neşe’nin annesi kızını yıllardır görmemiş, iş ortağı ile samimiyet yok, kapı zorlanmamış ve MOBESE kayıtlarına rağmen Ayberk’in o geceyi yalnız geçirmediği belli.
Başka bir kitapta buluşmak üzere, edebiyatla kalın